Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Naturgy preveu construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega renovable per impulsar el cotxe elèctric

ACN Barcelona.-Naturgy preveu construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega renovable per impulsar el cotxe elèctric. La companyia ha presentat el pla al Ministeri de Transició Ecològica […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-Naturgy preveu construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega renovable per impulsar el cotxe elèctric. La companyia ha presentat el pla al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i al Ministeri de Ciència i Innovació amb l’objectiu d’avançar en la transició energètica amb la disminució de les emissions de diòxid de carboni. En concret, la companyia preveu desenvolupar una infraestructura pública de carregadors ràpids i semi ràpids en entorns urbans, poblacions de més de 50.000 habitants amb obligació de disposar de zones de baixes emissions i interurbans en les principals vies de comunicació cada 200 quilòmetres.

L’objectiu és “democratitzar” el vehicle elèctric per donar una alternativa d’infraestructura de càrrega als clients que no en disposin a l’habitatge. El desplegament d’aquesta infraestructura ha de donar cobertura a tot el territori. Naturgy preveu aprofitar les sinèrgies d’instal·lacions existents per connectar els punts de recàrrega en escomeses elèctriques que donin servei a altres instal·lacions, com estacions de gas natural vehicular (GNV). En aquest sentit, la hibridació d’instal·lacions permet obtenir sinèrgies entre punts de consums d’energia elèctrica que no presentin la mateixa corba horària de demanda. Així, és possible l’ús d’emplaçaments de combustibles tradicionals per garantir tot l’aprofitament i eficiència d’infraestructures existents, la minimització de les obres necessàries per la seva implantació i la garantia que les ubicacions donin resposta als fluxos de tràfic tant en un àmbit urbà com interurbà. El projecte de Naturgy consisteix a realitzar un desplegament accelerat de 450 ‘hubs’ d’energia elèctrica d’origen renovable a escala internacional. La companyia farà servir tecnologia 5G i IoT, així com Intel·ligència Artificial per predir la demanda, analitzar en temps real el consum, detectar anomalies o realitzar un manteniment preventiu del punt de càrrega, entre altres.