Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Naturgy compra els actius renovables del fons Ardian a l’Estat per 650 milions d’euros

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Naturgy ha comprat els actius renovables del fons d’infraestructures Ardian a l’Estat per 650 milions d’euros. En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia ha confirmat la compra d’ARS Wind compta amb un total de 422 MW repartits en 12 parcs eòlics operatius a Espanya. Així mateix, l’energètica també incorporarà un projecte d’hibridacions solars de fins a 435 MW, “en avançat estat de desenvolupament” que estarà operatiu majoritàriament el 2025. De l’altra banda, la cartera adquirida té la possibilitat de repotenciació de les instal·lacions eòliques al final de la vida útil de tots els parcs, prevista, de mitjana, d’aquí a 16 anys. L’adquisició no incorpora personal addicional.

L’operació depèn de l’autorització de competència i s’espera que la transacció es completi el juliol del 2023.

Publicitat

Dos dels projectes eòlics adquirits es troben a Catalunya. La ubicació dels parcs es troba a zones amb alt recurs eòlic i on la companyia ja compta amb projectes en funcionament, tant solars com eòlics. L’adquisició no incorpora personal operatiu addicional.  

Aquests parcs adquirits al fons d’infraestructures Ardian “tenen un encaix estratègic excel·lent, complint els paràmetres d’inversió de la nostra companyia i demostrant que la disciplina financera i el creixement inorgànic són compatibles per poder crear valor”, ha assenyalat Francisco Reynés en un comunicat.

Actualment, Naturgy compta a Espanya amb 88 projectes renovables en operació que sumen 2.300 MW. En concret, compta amb 4 projectes operatius a Catalunya, en ubicacions properes als ara adquirits a Ardian Infrastructure.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió