Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Naturgy arriba a un acord amb el Grup Renault per impulsar el vehicle elèctric

ACN Barcelona.-Naturgy ha arribat a un acord amb el Grup Renault per impulsar el vehicle elèctric. La companyia del sector energètic s’ha compromès a potenciar la instal·lació de punts de […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-Naturgy ha arribat a un acord amb el Grup Renault per impulsar el vehicle elèctric. La companyia del sector energètic s’ha compromès a potenciar la instal·lació de punts de recàrrega i el subministrament d’energia renovable, mentre que el grup automobilístic preveu desplegar la gamma de vehicles E-Tech, tant elèctrics com híbrids endollables. El conveni contempla també l’elaboració per part de Naturgy d’un mapa de distribució geogràfica de les infraestructures de recàrrega elèctrica. La companyia preveu construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega per comercialitzar energia renovable en mobilitat i avançar cap a la transició energètica.

Per la seva banda, el Grup Renault preveu oferir 24 nous models de vehicles en els pròxims anys. D’aquests, dotze seran totalment elèctrics i set, electrificats. La companyia preveu crear una versió elèctrica o electrificada de tots els nous models comercialitzats a partir de 2022 i s’ha compromès a assolir un impacte zero de diòxid de carboni el 2050 a Europa.El conveni també preveu el desenvolupament de mesures encaminades a fomentar el vehicle elèctric en modalitat de ‘renting’ i garantir el subministrament d’energia neta a través dels punts de recàrrega, dirigits a empreses amb flotes de vehicles. L’acord ha estat subscrit aquest dimarts pel director general de Renovables, Innovació i Nous Negocis de Naturgy, Jorge Barredo, i el director general de Renault Iberia, Sébastien Guigues. L’objectiu és avançar cap a la descarbonització i començar el desenvolupament conjunt de projectes de mobilitat sostenible. “El desenvolupament d’una xarxa d’infraestructures és absolutament necessari per poder abordar la transformació del món de l’automòbil a la qual ens enfrontem i no se m’acut una millor forma de fer-ho que unint els nostres vehicles elèctrics i híbrids endollables amb el saber fer en subministrament elèctric de Naturgy”, ha assegurat el director general de Renault Iberia.