Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

Natividad Jáuregui entra a la presó a Bèlgica a l’espera de l’extradició a Espanya, on està acusada de pertànyer a ETA

ACN Brussel·les.-La presumpta etarra, Natividad Jáuregui, ha entrat a la presó a Bèlgica pocs dies després que la justícia belga acceptés definitivament la seva extradició a Espanya, segons ha pogut […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Brussel·les.-La presumpta etarra, Natividad Jáuregui, ha entrat a la presó a Bèlgica pocs dies després que la justícia belga acceptés definitivament la seva extradició a Espanya, segons ha pogut saber l’ACN. Fonts de la seva defensa diuen que l’estada a la presó és provisional mentre no li posin un braçalet de seguiment, que pot trigar uns dies. Les mateixes fonts afirmen que “teòricament” l’entrega a les autoritats espanyoles s’hauria de fer en 10 dies, però que a la pràctica sempre en són més. Així, asseguren que de moment no hi ha data per a l’extradició, que està en mans de la fiscalia belga.

El Tribunal de Cassació va rebutjar dimarts el tercer i últim recurs possible contra la decisió del Tribunal d’Apel·lació d’acceptar l’euroordre de l’Audiència Nacional, que acusa Jáuregui de pertànyer al comando Biscaia d’ETA que suposadament va perpetrar un atemptat el 1981. Jáuregui fa més de vint anys que va arribar a Bèlgica, país que s’ha negat en repetides ocasions a extradir-la.Fa un any el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar l’estat belga per no justificar suficientment la denegació de l’extradició i l’Audiència Nacional va emetre de nou una altra euroordre. Ara finalment la justícia belga ha acceptat entregar la presumpta etarra a les autoritats espanyoles, però encara no hi ha data prevista pel trasllat.

Relacionats