Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Nacho Martín Blanco abandona Ciutadans i deixa el Parlament: “He perdut l’esperança en la viabilitat del partit”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El fins ara diputat i portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha anunciat que abandona el partit i deixa tots els seus càrrecs orgànics i institucionals. En una roda de premsa al Parlament ha explicat que deixa l’executiva nacional de la formació i que renuncia a l’acta de diputat. “Deixo Ciutadans perquè he perdut l’esperança en la capacitat i la viabilitat de partit”, ha afirmat. De fet, ha assegurat que a l’executiva del partit ja va admetre el seu “pessimisme” amb el futur de Cs. De totes maneres, Martín Blanco ha remarcat que no deixa “la vida pública” perquè, segons creu, encara té “coses per aportar”.

Tot i que no ha volgut entrar en detalls sobre la possibilitat de fer el pas a un altre partit, ha assegurat que ja té decidit a qui votarà el 23 de juliol.

Publicitat

Martín Blanco ha admès que des de les eleccions municipals i autonòmiques ha passat unes setmanes “de gran intensitat emocional i convulsió personal i política” després d’uns resultats “certament decebedors”. “He de reconèixer que la meva opinió sobre la viabilitat del partit és pessimista”, ha admès, i ha explicat que els mals resultats deixen “un espai polític amb un resultat i uns rèdits electorals molt reduïts, constrets a la mínima expressió”.

De fet, ha assegurat que ja va expressar aquesta opinió a la reunió de l’executiva nacional i, tot i que no ha volgut entrar en detalls, ha afegit que allà no només hi va defensar no presentar-se a les eleccions espanyoles sinó que va anar “més enllà”.

El fins ara diputat liberal ha volgut posar en valor “el servei a la democràcia” que assegura que ha fet Ciutadans i ha agraït la feina als seus companys de formació. Segons ha explicat, “feia mesos” que seguia al partit “per lleialtat i compromís amb companys i amics”.

<strong>Seguirà a la “vida pública”</strong>

Al llarg de la roda de premsa Martín Blanco ha evitat referir-se al seu futur immediat i a la possibilitat d’incorporar-se a algun altre partit polític, com el PPC. “Em reservo el dret que tinc a parlar del que pugui parlar. El que no faré ara és dir coses que no tenen consistència”, ha dit. De totes maneres, sí que ha assegurat que té “clar” a quin partit votarà el 23 de juliol perquè sap “què necessita Espanya”, en uns comicis on no es presenta Cs.

En qualsevol cas, Martín Blanco ha garantit que no deixarà “la vida pública”, on creu que encara pot aportar coses. “Tinc claríssim que vull continuar-hi”, ha insistit.

<strong>Desfeta electoral</strong>

L’anunci de Martín Blanco arriba dues setmanes després de la desfeta de Ciutadans a les eleccions municipals i autonòmiques, que va provocar que el partit renunciés a presentar-se a les eleccions espanyoles i que va desencadenar la marxa d’Inés Arrimadas. Sobre aquesta qüestió, Martín Blanco ha assegurat que li va fer “una pena enorme” l’adéu de la líder del partit però l’ha desvinculat de la seva decisió, que ha emmarcat en raons “estrictament personals de reflexió i introspecció”.

Segons ha dit, l’adéu d’Arrimadas va significar “el final d’una etapa preciosa” i ha lloat el seu lideratge “històric”. Segons ha remarcat, va representar “millor que ningú” el liberalisme.

<strong>Canvis al grup parlamentari</strong>

Amb la renúncia a l’acta de diputat de Martín Blanco, l’encarregada de ser la nova portaveu del grup parlamentari serà la diputada Anna Grau. A banda, un cop es formalitzi la seva marxa s’expedirà una nova credencial de diputada per a la següent de la llista, Noemí de la Calle. De la Calle ja va ser diputada del Parlament i actualment és la presidenta del Consell General de Ciutadans.

Martín Blanco va ser elegit per primera vegada com a diputat a les eleccions al Parlament el 2017. Era portaveu del grup parlamentari taronja. A més, també era el portaveu de Cs a la comissió de Recerca i Universitats, a la d’Economia i Hisenda, a la d’Educació, a la comissió d’investigació sobre Pegasus, a la comissió d’Estudi sobre el desplegament d’un Sistema Educatiu Inclusiu i a la del Síndic de Greuges.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió