Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Municipis del Segrià Sec creen una associació per impulsar projectes de participació social que revalorin l’espai rural

|

- Publicitat -

ACN Almatret – Municipis del Segrià Sec han impulsat la constitució d’idRural, l’Associació per a la innovació, el desenvolupament i la participació social al món rural. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que neix amb la voluntat d’impulsar i desenvolupar projectes de participació social que afavoreixin la revaloració de l’espai rural, tenint en compte la millora de les condicions de vida, el benestar i la cohesió social i territorial de les zones rurals i especialment els micropobles. L’associació compta amb la col·laboració de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, que els oferirà suport en totes aquelles iniciatives que contribueixin a la millora de la qualitat de vida en l’àmbit rural.

L’associació s’ha creat a partir d’un estudi realitzat per l’Ajuntament d’Almatret i de les necessitat detectades fruït de la col·laboració entre els municipis de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, ens que dona suport a la nova entitat.

Publicitat

IdRural prioritza promoure col·laboracions publicoprivades per rehabilitar i posar en valor l’habitatge rural, preservant l’arquitectura tradicional i el paisatge, a més de d’impulsar propostes per a l’atenció i cura de persones en zones rurals i amb poca població. En la mateixa línia, s’impulsaran projectes per millorar les xarxes de distribució comercial a les zones rurals, l’ús de mitjans de transport compartit, la prestació de serveis digitals financers mínims i necessaris, així com actuacions per combatre la bretxa digital i el desenvolupament de plans de sostenibilitat turística.

L’associació idRural donarà suport a projectes de participació ciutadana, cooperació, solidaritat social i formació en l’àmbit local que contribueixin a incrementar i diversificar l’activitat econòmica rural i la generació de llocs de treball. A la vegada, desenvoluparà accions per prestar serveis al medi rural, posant especial atenció a iniciatives que contribueixin a eliminar desigualtats de gènere.

Entre els objectius d’idRural hi ha també enfortir la connectivitat de les zones rurals, la interacció rural-urbana i la continuïtat territorial, la preservació del patrimoni cultural immaterial i el desenvolupament de projectes d’interès etnològic, especialment, a través de la documentació i estudi de la supervivència de les societats rurals del segle XX.

La iniciativa l’han impulsat, a títol individual, l’alcalde d’Almatret, Jordi Tarragó, que serà el president de la nova entitat; l’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, que assumirà la vicepresidència, i Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, que en serà el vocal. “IdRural neix amb vocació de servei no només el Segrià Sec sinó a tot el seu entorn i és també una iniciativa ampliable i reproduïble arreu de Catalunya”, ha assenyalat Tarragó.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió