Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Municipalistes per la República convoca una jornada per pactar accions per aturar l’augment del preu de la llum

ACN Barcelona.-Municipalistes per la República des de Baix ha convocat aquest dilluns una trobada municipalista oberta per al 22 de setembre per afrontar conjuntament des dels ajuntaments el preu de […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-Municipalistes per la República des de Baix ha convocat aquest dilluns una trobada municipalista oberta per al 22 de setembre per afrontar conjuntament des dels ajuntaments el preu de la llum. La trobada, que es farà a Badalona, està destinada a representants d’ajuntaments, candidatures municipalistes independents i entitats d’arreu del territori català. La jornada servirà per debatre i plantejar quines mesures comunes es poden posar en marxa per aturar i pal·liar els efectes de la pujada indiscriminada del preu de la llum. Entre les mesures que podrien plantejar-se hi ha el no pagament de les factures de la llum o l’aposta per un consum elèctric més “estratègic”, “responsable” i “verd”.

L’espai de Municipalistes per la República des de Baix creu que és un bon moment per “normalitzar la coordinació entre municipis republicans, sobiranistes i d’esquerres, més enllà del seu color polític”. Esperen que de la trobada del 22 de setembre en surti un “gran consens estratègic sobre els propers passos a seguir”. En una atenció als mitjans, la diputada de la CUP-UNCG Dolors Sabater, que va ser de les impulsores de l’espai de Municipalistes per la República des de Baix, ha assegurat que l’augment del preu de la llum és el “colofó” després d’una temporada “constants” de talls de llum, “agressions i violència” contra la ciutadania i el seu dret a l’energia.Sabater ha criticat que la resposta de l’Estat a la crisi amb el preu de l’electricitat sigui “subvencionar” els grans beneficis de les empreses elèctriques. Ha considerat que cal “regular preus” i “tenir cura” perquè no es produeixin tants “abusos”. Ha considerat que la convocatòria de l’espai ha de permetre involucrar el món municipalista així com els moviments socials en aquesta lluita. Per la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Ripollet i membre de Municipalistes per la República, Pilar Castillejo, ha demanat una “resposta unitària” del municipalisme davant l’abús d’Endesa amb un preu “abusiu de la llum”. “Els ciutadans es troben amb pujades i no poden fer-hi front”, ha lamentat. Castillejos ha considerat que els ajuntament han de contribuir i trobar “solucions” a l’actual situació.