Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Mossos i policies locals fan controls durant els caps de setmana en municipis ebrencs afectats per covid-19

ACN Tortosa.-Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han començat a efectuar controls específics els caps de setmana en poblacions de les Terres de l’Ebre especialment afectades per la covid-19. […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Tortosa.-Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han començat a efectuar controls específics els caps de setmana en poblacions de les Terres de l’Ebre especialment afectades per la covid-19. El primer d’aquests operatius, que va tenir lloc el passat cap de setmana a Sant Carles de la Ràpita, es va tancar 20 denúncies per incompliment del confinament municipal. Segons el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, es tracta d’una mesura que tindrà continuïtat, especialment, davant la possibilitat que els moviments amb els municipis veïns del País Valencià hagin pogut contribuir a incrementar la incidència de la pandèmia. “Augmentant el nombre de controls policials ens n’adonem que la gent es queda més a casa”, conclou.

Segons Pallarès, el de la Ràpita durant els passats dissabte i diumenge van formar part d’una prova “pilot”. Es van inspeccionar 68 establiments i es van fer dinou control de pas en 446 vehicles. El balanç final apunta que es van aixecar quatre actes per incompliment a l’establiment: dos en locals de restauració i dos en comerços no essencials. A més de les 20 denúncies per intentar saltar-se el confinament, se’n van imposar quatre per no portar mascareta i tres per fumar a distància.Tot i sostenir que, en termes generals, “no es fan les coses malament”, el delegat considera que “augmentar la policial al carrer evita que la gent surti”. “Quan posem excepcions tots posem motius excepcionals per anar a un altre lloc. Som els reis. Intentem trobar una excusa”, ha argumentat, tot recordant a la població que restringeixi al màxim els la mobilitat i la interacció social. A les Terres de l’Ebre, durant el passat cap de setmana els cossos policials van interposar 78 denúncies, 68 de les quals per incomplir les restriccions de mobilitat. La conclusió, segons ha reconegut finalment, és que augmentar la “presènciaAixí les coses, la idea és que aquest tipus de dispositius es repeteixin davant d’una situació que preocupa, especialment, als municipis més poblats del Montsià, on l’afectació de la pandèmia ha crescut exponencialment les últimes setmanes. També per la seva proximitat amb el País Valencià, on la situació està desbocada. En aquest sentit, considera que la prova pilot revela que “val la pena” el seu desplegament a l’hora de prevenir moviments i, al mateix temps, que proporciona informació sobre el comportament de la ciutadania.Després de mantenir la que podria ser última reunió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre d’aquesta legislatura, Pallarès ha explicat que, malgrat la pressió sobre els hospitals ebrencs per la incidència de la covid-19, de moment no ha estat necessari derivar cap pacient a centres fora del territori. L’UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, té 24 de les seves 26 places ocupades, 20 de les quals per pacients amb covid-19. No es descarta que durant els pròxims dies s’ampliï la capacitat de l’espai per a malalts crítics a 32 places. A planta, l’Hospital de Tortosa té 25 persones positives ingressades, divuit a l’Hospital d’Amposta i tres al de Móra d’Ebre. També preocupa la situació de centres sociosanitaris. Especialment a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 52 interns positius, dos a la residència i 24 professionals. A la residència de les Teresianes, també al nucli de Jesús, hi ha una vintena d’afectades i dinou més a l’Onada de Sant Carles de la Ràpita.