Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Mossos i Guàrdia Urbana desallotgen un edifici ocupat a la Part Alta de Tarragona

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han desallotjat a primera hora d’aquest dijous un edifici ocupat a la Part Alta de Tarragona. En l’operatiu s’han fet […]

Agències 10/09/2020

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han desallotjat a primera hora d’aquest dijous un edifici ocupat a la Part Alta de Tarragona. En l’operatiu s’han fet fora tres persones, una de les quals ha quedat detinguda perquè havia trencat una ordre d’allunyament per violència de gènere. L’immoble és el número 7 del carrer dels Ferrers i els agents han entrat al soterrani, planta baixa, primer pis i tercer pis. Al segon hi viu una dona de lloguer que assegura que en els darrers mesos ha passat un calvari. Posteriorment la propietat de l’edifici ha tapiat finestres i portes per evitar que hi tornin a entrar ocupes. El desallotjament havia estat ordenat pel jutjat de primera instància número 3 de Tarragona.

En els darrers mesos la problemàtica de les ocupacions a la Part Alta ha anat creixent. Diversos veïns han denunciat que ocupes han entrat en habitatges abandonats, ja fos per robar o per instal·lar-s’hi. En alguns casos han acumulat brutícia i manipulat la instal·lació elèctrica i fa unes setmanes, al mateix carrer dels Ferrers, van causar un incendi a un altre edifici. També s’han denunciat robatoris i agressions. També en les darreres setmanes des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha actuat. L’actuació més important fins ara ha estat el desallotjament de quinze pisos d’un edifici del barri del Serrallo, en el qual també hi havia hagut problemes de convivència amb el veïnat.En el dispositiu d’aquest dijous hi han participat cinc dotacions de la Guàrdia Urbana en coordinació amb cinc dotacions més dels Mossos d’Esquadra. També hi havia dues funcionàries judicials. Tal com ha detallat Elisabeth, la llogatera que no ha estat desallotjada, l’operatiu ha començat cap a dos quarts de set del matí i ha durat aproximadament una hora. Ha comentat que va entrar a viure a l’immoble al mes de març, coincidint amb l’inici del confinament, i que en aquella època van començar-hi a entrar ocupes. Fins i tot ha assegurat que a ella l’han agredida, robada i li han arribat a trencar la porta per entrar a casa seva”. “Ha estat un infern”, lamenta. “No sé com ho he aguantat. Et veus atrapada amb gent amb la qual no és fàcil la convivència. Han destrossat els pisos, no han respectat res”, ha assegurat. Segons ha descrit, a l’inici va intentar pactar amb ells unes normes mínimes “però mai les van complir”. “Hi havia baralles i crits fins les set del matí. La policia cada dia venia i cada dia hi havia gent nova”, ha descrit. Amb les portes tapiades i després de l’actuació policial confia que la situació es calmi.