Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Mossos, Agents Rurals i Vilanova i la Geltrú preserven les platges on s’han establert espècies animals protegides

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de la ciutat han acordat protegir els espais de les […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de la ciutat han acordat protegir els espais de les platges on recentment s’ha constatat la presència d’espècies animals protegides. Per aconseguir aquesta preservació, els cossos de seguretat i el consistori han creat un protocol on es marquen actuacions de conservació i també de reacció davant eventuals invasions de l’espai per part de la ciutadania. Les zones especialment sensibles són a les platges de Ribes Roges, del Far i Llarga, on s’han detectat quatre espècies protegides que han nidificat o que tindrien intenció de fer-ho. Són el corriol camanegre, la gavina corda, el corriol petit i la tortuga babaua.

La llei de Protecció dels Animals prohibeix especialment la pertorbació dels espais de concentració, cria, muda, hivernada i descans. Així mateix, els Mossos recorden que la llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat prohibeix matar, danyar, molestar o inquietar intencionadament els animals silvestres, sigui quin sigui el mètode utilitzat o la fase del seu cicle biològic. Aquesta prohibició inclou la retenció dels animals i captura en viu, la destrucció, el dany, la recol·lecció i la retenció dels nius, de les cries o dels ous -fins i tot quan estiguin buits-, així com la possessió, el transport, el tràfic i el comerç d’exemplars vius o morts o de les seves restes, incloent el comerç exterior.