Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Moren nou persones d’una residència de gent gran de Sant Hilari Sacalm per coronavirus

ACN Sant Hilari Sacalm.-Nou persones grans de la Residències de Sant Hilari Sacalm (Selva) han mort per coronavirus i hi ha un grup nombrós de residents amb símptomes greus. Els […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Sant Hilari Sacalm.-Nou persones grans de la Residències de Sant Hilari Sacalm (Selva) han mort per coronavirus i hi ha un grup nombrós de residents amb símptomes greus. Els primers tres casos es van confirmar el 26 de març i es va fer el test de la covid-19 a tots els pacients i treballadors d’aquest centre que gestiona SUMAR. El 40% dels pacients i el 20% de la plantilla han donat positiu. Des d’un primer moment es van desinfectar els espais comuns i les habitacions, es van aïllar els pacients afectats en una sola planta i els que van donar negatiu es van traslladar al Vilar Rural del municipi. Des d’aquest dimarts, a més, els positius sense símptomes o lleus s’han traslladat a una residència de Girona.

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha donat a conèixer aquest divendres l’afectació de coronavirus a la residència de gent gran. Els tres primers casos es van detectar el 26 de març i des de llavors es van prendre les mesures en coordinació amb les autoritats sanitàries i SUMAR, que és l’entitat que gestiona el centre. Es van comprar tests ràpids per a tot el personal i residents i de forma esglaonada s’han anat coneixent els resultats. “Això ha permès tenir una radiografia molt clara i actuar, conscients que són llocs molt vulnerables on és difícil evitar la propagació”, subratlla l’alcalde a l’ACN, Joan Ramon Veciana. Actualment hi ha un 40% dels residents i prop d’un 20% de la plantilla que han donat positiu.El primer que es va fer va ser separar els residents positius i desinfectar totes les zones comunes i habitacions. Seguidament, es va contactar amb el Vilar Rural on es van traslladar els residents que van donar negatiu a l’espera de completar la desinfecció a fons. Aquest divendres està previst que tornin a la residència on estaran en una planta separada dels positius.Els residents que no tenien símptomes o que eren positius lleus van traslladar-se a una residència de Girona que SUMAR estava habilitant per obrir properament. “Això va permetre alliberar personal i prioritzar l’atenció greu o molt greu de la residència a Sant Hilari i que tothom estigui millor atès”, ha afegit Veciana. La Residència de Sant Hilari Sacalm es va crear el 2001 i és de titularitat municipal. Té capacitat per a 25 places del centre de dia (ja tancada des de l’estat d’alarma) i residència assistida amb 54 places i 5 places més per a menjador social.