Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Mor Xavier Sitjes, un dels fundadors d’Òmnium Cultural a Manresa

ACN Manresa.-Xavier Sitjes i Molins, un dels fundadors i primer secretari de la delegació d’Òmnium Cultural a Manresa, ha mort aquest diumenge. Advocat i historiador, va ser guardonat, el 1986, […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Manresa.-Xavier Sitjes i Molins, un dels fundadors i primer secretari de la delegació d’Òmnium Cultural a Manresa, ha mort aquest diumenge. Advocat i historiador, va ser guardonat, el 1986, amb el Premi Bages de Cultura per la seva llarga trajectòria cívica i professional. Anys després, el 2012, va rebre la Medalla de la Ciutat de Manresa al Mèrit Cultural. A nivell polític va ser militant actiu a Unió Democràtica de Catalunya i a l’Assemblea Democràtica del Bages. També destaca la seva tasca continuada en favor de l’ús de la llengua catalana en l’àmbit de la justícia, des de la Comissió de Normalització Lingüística del Consell dels Col·legis d’Advocats de Catalunya.

De la seva trajectòria com a historiador destaquen els seus estudis sobre el preromànic i el romànic de la Catalunya central, recollit en revistes com ara ‘Bages’, ‘Dovella’, ‘Ausa’ o ‘L’Erol’, També va escriure una dotzena de llibres i monografies.