Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1590
La República

Mor un home de 79 anys en un incendi d’habitatge a Mataró

ACN Barcelona – Un home de 79 anys va morir aquest divendres a la nit en un incendi al seu habitatge, una casa unifamiliar de la plaça Gran número 7 […]

Agències 01/10/2022

ACN Barcelona – Un home de 79 anys va morir aquest divendres a la nit en un incendi al seu habitatge, una casa unifamiliar de la plaça Gran número 7 de Mataró. L’avís, que es va rebre a les 22.38 hores, alertava d’un incendi a l’escomesa elèctrica de l’edifici. Els Bombers van activar quatre dotacions, tres vehicles d’aigua i un de comandament. En arribar al lloc, l’edifici de planta baixa i dos pisos, hi havia molt fum i rebien la informació que a l’interior hi havia una persona amb mobilitat reduïda. Van iniciar la recerca i l’extinció de l’incendi. Van localitzar a la víctima i la van evacuar a l’exterior. El personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va assistir-lo, però les maniobres van ser infructuoses i es va confirmar la mort.

Paral·lelament, a les 22.59 hores, els efectius dels bombers van apagar l’incendi, que va cremar el menjador de la planta baixa, i el van donar per controlat. Van ventilar el fum i van revisar els danys a l’edifici, donant-lo per extingit al voltant de la mitjanit.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de les diligències judicials i de la investigació del sinistre per esclarir les causes de l’incendi.El SEM, que va desplaçar tres unitats i suport psicològic, van fer dues assistències més de persones, que van ser altes in situ. En l’operatiu també hi van treballar efectius de la Policia Local.