Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Mor l’editor i filòsof argentí Enrique Lynch als 72 anys

ACN Barcelona.-L’editor i filòsof argentí Enrique Lynch, establert a Barcelona, ha mort als 72 anys, segons han confirmat a l’ACN fonts properes. L’assagista havia estat director del segell Gedisa durant […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-L’editor i filòsof argentí Enrique Lynch, establert a Barcelona, ha mort als 72 anys, segons han confirmat a l’ACN fonts properes. L’assagista havia estat director del segell Gedisa durant deu anys i havia format part del consell editorial de Destino, a més de ser professor de l’assignatura d’Estètica a la Universitat de Barcelona (UB). També, va ser assessor de Carlos Barral a la desapareguda Argos-Vergara i director de Muchnik Editores. Durant el seu periode editorial va editar obres de George Steiner, Gianni Vattimo, Marshall Sahlins, Lipovetsky i Clifford Geertz. A banda d’exercir la crítica a la premsa, va traduir clàssics i obres contemporanis, entre ells Thomas Hobbes, François Lyotard, Michel Foucault i Massimo Montinari.

En el terreny acadèmic, Lynch va cursar Filosofia a la UB i després va aconseguir una beca per estudiar a la Universitat de París I Pantheón-Sorbonne. Més tard, va escriure l’assaig ‘La lección de Sheherezade: Filosofía y narración’, que va obtenir un reconeixement immediat i va aconseguir ser finalista del Premi Anagrama d’Assaig. El 1990 va publicar ‘El merodeador: Tentativas sobre filosofía y literatura’ on va abordar la relació entre la filosofia i la literatura. Després d’una investigació aprofundida de Nietzsche, va publicar la tesi ‘Dioniso dormido sobre un tigre: A través de Nietzsche y su teoría del lenguaje’. Més tard va guanyar la plaça de professor titular d’Estètica a la UB, càrrec que exercia actualment. Tanmateix, les seves obres més populars han estat ‘Prosa y circunstancia’, ‘Sobre la belleza’, ‘In-moral: Historia, identidad, literatura’ i ‘Filosofía y literatura: Identidad y/o diferencia’.