Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Mor l’artista i pedagog Anton Font, membre fundador d’Els Joglars i creador d’El Timbal

ACN Barcelona.-L’artista i pedagog Anton Font i Bernadet (Capellades 1932) ha mort aquest dissabte segons ha fet públic la seva família. Font va ser un pioner en l’ensenyament de l’expressió […]

Agències 20/03/2021

ACN Barcelona.-L’artista i pedagog Anton Font i Bernadet (Capellades 1932) ha mort aquest dissabte segons ha fet públic la seva família. Font va ser un pioner en l’ensenyament de l’expressió corporal a l’escola i va crear la primera escola de teatre de Catalunya, El Timbal, l’any 1969. Allà va poder congeniar els seus dots de professor i d’artista, una faceta que també va conrear. Format en el teatre de gest, l’any 1962 va fundar la històrica companyia teatral Els Joglars al costat d’Albert Boadella i Carlota Soldevila, on es va mantenir tan sols fins el 1967. Sempre vinculat a l’ensenyament i la difusió del teatre, el 1999 crea l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), i ja al 2010, s’implica en el renaixement del teatre La Lliga, al seu poble.

De formació autodidacta, va ser pioner en l’ensenyament de l’expressió corporal en l’àmibt educatiu, i també un polifacètic emprenedor del món de l’ensenyament i del teatre, inclús com a dissenyador i promotor de joguines didàctiques.El 1976 va ser reconegut per la Federació Francesa de Dansa i Expressió Corporal a Europa (Fedacer) com l’únic representant del mim teatral a l’Estat espanyol. Format de bracet del reconegut artista Marcel Marceau, Font va batejar el seu projecte d’escola a Barcelona en honor a un dels instruments més comuns dels joglars medievals: El Timbal. Centre pioner en l’ensenyament de la dansa Contemporània i el clown, hi han passat alumnes reconeguts com Toni Mira, Sergi López, Toni Albà, membres dels Comediants, Tricicle o Vol Ras. Precisament del seu contacte amb Marcel Marceau en va resultar el personatge de mim MEC, que més endavant va projectar en la nova companyia de teatre, Els Joglars, creada amb Albert Boadella i Carlota Soldevila.