Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Mor als 87 anys l’ex president del Parlament Europeu José María Gil-Robles

ACN Barcelona – L’ex president del Parlament Europeu José María Gil-Robles ha mort aquest dilluns als 87 anys. La presidenta actual de la cambra europea, Roberta Metsola, ha lamentat la […]

Agències 13/02/2023

ACN Barcelona – L’ex president del Parlament Europeu José María Gil-Robles ha mort aquest dilluns als 87 anys. La presidenta actual de la cambra europea, Roberta Metsola, ha lamentat la defunció en una piulada a Twitter. Metsola ha recordat que Gil-Robles va liderar el Parlament “en moments de canvi” amb una “gran determinació” per fer la institució “més forta i propera a la ciutadania”. La presidenta de la cambra europea trasllada el condol a la família i els amics del polític. Nascut a Madrid el 1935, José María Gil-Robles va presidir l’eurocambra entre el 1997 i el 1999. Havia estat fundador, durant la transició espanyola, de la Federació Popular Democràtica, i va formar part de la Federació de la Democràcia Cristiana.

Gil-Robles, fill del polític del mateix nom -que va ser ministre de la Guerra el 1935-, va militar també al Partit Demòcrata Popular, des d’on arribaria a l’Alianza Popular que acabaria essent l’embrió de l’actual PP. El 1989 va ser escollit com a diputat del Parlament europeu, institució que acabaria presidint 8 anys més tard.