Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Mor als 69 anys el pintor barceloní Xavier Grau

ACN Barcelona.-El pintor barceloní Xavier Grau ha mort la nit de divendres a dissabte als 69 anys, segons ha informat a través d’un comunicat la Galeria Miguel Marcos de Barcelona. […]

Avatar
Agències 30/05/2020

ACN Barcelona.-El pintor barceloní Xavier Grau ha mort la nit de divendres a dissabte als 69 anys, segons ha informat a través d’un comunicat la Galeria Miguel Marcos de Barcelona. L’artista va ser impulsor i promotor del grup pictòric Trama, creat a mitjans dels anys 70, que publicava una influent revista amb el mateix nom on artistes com Gonzalo Tena, José Manuel Broto o Carlos León exposaven el seu punt de vista teòric sobre l’art. Grau va fer la seva primera exposició individual el 1979, a la galeria Buades de Madrid. Era considerat un dels principals pintors catalans de la seva generació, dins del vessant abstracte, amb caràcter distintiu en l’expressionisme abstracte.

L’obra de Xavier Grau es pot veure, entre altres col·leccions, a la Fundació Juan March, l’Institut Valencià d’Arte Modern (IVAM), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu d’Art Abstracte Espanyol de Conca, la Col·lecció d’Art Contemporani, de la Fundació “la Caixa” i al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia.