Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Mor a Barcelona el professor de Filologia de la UAB i acadèmic de la Real Acadèmia Espanyola Alberto Blecua

ACN Barcelona.-El professor de Filologia Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Alberto Blecua ha mort a la capital catalana als 79 anys. Blecua era també acadèmic corresponent de […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Barcelona.-El professor de Filologia Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Alberto Blecua ha mort a la capital catalana als 79 anys. Blecua era també acadèmic corresponent de la Real Acadèmia Espanyola (RAE), categoria que distingeix persones reconegudes per les seves investigacions, estudis i publicacions sobre diferents matèries relacionades amb la llengua o la literatura espanyoles. Ha estat la RAE, precisament, la que ha informat de la mort del seu acadèmic en un escrit publicat al web de la institució. Blecua era especialista en el Segle d’Or i doctorat en Filologia Romànica. La RAE subratlla que va destacar en el camp de la crítica textual.

Fill de José Manuel Blecua Teijeiro, també filòleg i lingüista, a més de químic, era germà de José Manuel Blecua Perdices, com ell mateix doctor en Filologia Romànica i catedràtic de Llengua Espanyola, a més d’exdirector de la RAE.La institució subratlla que Alberto Blecua va publicar treballs relacionats amb autors com Lope de Vega, Calderón de la Barca, Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega, Luis de Góngora o Francisco de Quevedo.A més, considera “fonamentals per a l’estudi filològic” les seves edicions del ‘Lazarillo de Tormes’, el ‘Libro del buen amor’ i ‘Don Quijote’.Finalment, la RAE destaca que Blecua va fundar el 1989 el grup Prolope, que sota la seva direcció va publicar més d’un centenar de peces. També va ser president de l’Associació Internacional de Cervantistes i membre de número de la Real Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.