Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Moody’s preveu que la morositat del BBVA es redueixi si es fusiona amb el Sabadell

ACN Barcelona.-Moody’s preveu que la taxa de morositat del BBVA superi el 4,5% a conseqüència de la venda de la seva filial als Estats Units, però creu que aquesta dada […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-Moody’s preveu que la taxa de morositat del BBVA superi el 4,5% a conseqüència de la venda de la seva filial als Estats Units, però creu que aquesta dada millorarà si finalment el grup es fusiona amb el Banc Sabadell. L’agència de qualificació creditícia considera que la venda del negoci als Estats Units del BBVA donarà al grup uns nivells de capital per sobre de la mitjana europea. Tot i això, l’agència no té previst modificar la seva opinió sobre el capital de l’entitat perquè estima que serà només una situació temporal i que consumirà part del capital amb operacions corporatives o remunerant els accionistes.

“El major impacte creditici de la venda de BBVA a PNC Financial Services se sentirà en les mètriques de qualitat dels actius del BBVA, que es deterioraran prop de 40 punts bàsics. Això es deu al fet que les mètriques de qualitat dels actius de BBVA als Estats Units són més sòlides que les del grup”, sosté l’informe de Moody’s. D’aquesta manera, la ràtio de morositat del banc passarà d’un 4,1% a un 4,5%. Tot i això, estima que si finalment el banc es fusiona amb el Sabadell, la morositat del grup es tornarà a reduir fins a un 4,3% i, per tant, millorarà el perfil creditici. La taxa de morositat del Sabadell està en un 3,93%, per sota de la del BBVA. L’absorció del Banc Sabadell augmentaria els actius consolidats del BBVA prop del 20%. A l’Estat, l’entitat passaria de tenir una quota de mercat d’un 15% a un 22%, pròxim al 23% que tindrien la fusió de CaixaBank i Bankia.