Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Moody’s avisa que la fusió de CaixaBank i Bankia no implicaria la creació “immediata” d’una entitat més forta

ACN Barcelona.-Moody’s avisa que la possible fusió de CaixaBank i Bankia no implicaria “de forma immediata” la creació d’una entitat més forta. En una nota publicada aquest dilluns, l’agència de […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Moody’s avisa que la possible fusió de CaixaBank i Bankia no implicaria “de forma immediata” la creació d’una entitat més forta. En una nota publicada aquest dilluns, l’agència de qualificació creditícia apunta que les millores en eficiència “trigaran un temps a materialitzar-se” i que els costos de reestructuració relacionats amb l’operació seran “importants”. Alhora, Moody’s alerta que la rendibilitat de l’entitat resultant quedarà tocada “des del primer moment”. “Donada la situació macroeconòmica a l’Estat, els riscos són elevats”, afegeix, tot i que també apunta que ambdós bancs han sabut mitigar-los veient “el seu perfil de negoci” i “la seva experiència en transaccions prèvies”.

Per altra banda, Moody’s també celebra que tant CaixaBank com Bankia hagin sabut “netejar” els seus respectius balanços de crèdits de dubtós cobrament i d’actius tòxics durant els últims anys. De fet, i segons les últimes dades presentades per les entitats a finals del primer semestre, la ràtio de morositat de CaixaBank era del 3,5% i la de Bankia del 4,9%, uns nivells que es consideren baixos. Alhora, l’agència també valora positivament l’estratègia ja implementada pels dos bancs, basada en la reducció de costos, fins i tot abans de l’esclat de la pandèmia.Malgrat els bons números que presenten les dues entitats, Moody’s també alerta que cal tenir en compte els múltiples conflictes judicials que té oberts Bankia per la seva sortida a borsa l’any 2011. “La sentència s’emetrà pròximament i el resultat és incert”, comenta l’agència.Finalment, Moody’s preveu que aquesta sigui la primera d’una “nova onada de consolidació” al sector bancari per fer front a la poca rendibilitat que han experimentat les entitats durant els últims anys.