Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Montilla compareixerà dilluns a la CAI del Parlament per a informar del seu fitxatge per Enagás

ACN Barcelona.-L’expresident de la Generalitat José Montilla compareixerà dilluns a les deu del matí a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament per a informar del seu fitxatge per a […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-L’expresident de la Generalitat José Montilla compareixerà dilluns a les deu del matí a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament per a informar del seu fitxatge per a l’empresa Enagás. Montilla va explicar, un cop feta pública la notícia, que deixarà de percebre la pensió que li correspon com a expresident un cop entri a formar part del consell d’administració de la companyia, de la qual en serà conseller independent per un període de quatre anys, després que la junta general ordinària d’Enagás l’hagi nomenat aquest dimarts. Montilla seguirà treballant a l’oficina, ja que no hi renuncia, però sense percebre ara cap retribució econòmica.

Cs, JxCat, ERC i la CUP havien reclamat la compareixença de Montilla. Arran d’aquest fet, els comuns han presentat dues modificacions de llei per “acabar amb les portes giratòries dels expresidents” i fer que sigui incompatible l’oficina dels expresidents amb l’activitat laboral a l’àmbit privat.