Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Montero, sobre una prestació per als que tenen dependents a càrrec: “Ho estem reflexionant però no és senzill”

ACN Madrid .-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, assegura que el govern espanyol està “pensant i reflexionant” des de diversos ministeris en ajudar a les persones que tenen persones dependents a […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Madrid .-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, assegura que el govern espanyol està “pensant i reflexionant” des de diversos ministeris en ajudar a les persones que tenen persones dependents a càrrec, com fills o ancians, i que o poden anar a treballar. A preguntes de la diputada de JxCat, Laura Borràs, Montero ha dit que són conscients que “cal ampliar l’escut social” i que aquesta situació “els preocupa molt” però que no és un tema “senzill”. “Som conscients que com a govern ens toca donar solucions però darrere d’això hi ha moltes hores de pensar”, ha afirmat. En aquest sentit, ha dit que no és “un debat fàcil” perquè es poden plantejar certes polítiques que en lloc d’ajudar les dones “les acabin excloent del mercat laboral”.

L’aprovació d’una prestació dirigida als que no poden anar a treballar perquè tenen persones dependents al seu càrrec, com fills, persones d’edat avançada i amb discapacitat és una de les condicions que JxCat ha posat en les negociacions per l’abstenció a la nova pròrroga de l’estat d’alarma.