Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Montero retreu al PP l’esmena a la totalitat a uns pressupostos “extraordinaris” i convida els partits a arromangar-se

ACN Barcelona.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha acusat el PP de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos estatals per al 2021 “sense fonaments” i ha afegit que […]

Agències 07/11/2020

ACN Barcelona.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha acusat el PP de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos estatals per al 2021 “sense fonaments” i ha afegit que no entén que els populars vulguin continuar amb els pressupostos prorrogats del 2018. La també portaveu del govern espanyol ha fet una crida a les forces polítiques a “arromangar-se”i presentar esmenes que permetin millorar els comptes. I s’ha referit a uns “pressupostos extraordinaris” en uns moments “inèdits” que volen donar “respostes clares”. Montero s’ha mostrat confiada que la setmana que ve se superaran les esmenes a la totalitat presentades per PP, JxCat i la CUP, entre altres.

Montero ha avisat que seria “impensable” que Espanya desaprofités l’ocasió d’incorporar aquest any 27.000 MEUR dels fons europeus que, segons ha dit, permetran accelerar els canvis. Es tracta d’uns recursos que estan inclosos als pressupostos que proposa el govern de PSOE i Unides Podem.La ministra també ha subratllat que els comptes permetran modernitzar pimes, digitalitzar les administracions, que el parc d’habitatges arribi a tothom, que es torni a renovar el contracte social i que la crisi sigui una oportunitat per sortir “amb els deures fets”.Montero ha retret al PP que faci “política de confrontació” contra qualsevol iniciativa del govern espanyol “quan saben que és el millor per als ciutadans”. “Convidem les forces polítiques a estudiar el projecte de pressupostos i aportar esmenes que permetin millorar els comptes públics”, ha dit. Es tracta, segons ha conclòs, “d’uns magnífics pressupostos per un moment extraordinari i un país també extraordinari”.