Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Montero remarca que l’informe del Suprem és “no vinculant” i defensa que “és el moment de la política”

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha remarcat que l’informe del Tribunal Suprem sobre els indults als presos independentistes és “no vinculant” i ha defensat que “és […]

Agències 27/05/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha remarcat que l’informe del Tribunal Suprem sobre els indults als presos independentistes és “no vinculant” i ha defensat que “és el moment de la política”. Segons Montero, l’executiu de Pedro Sánchez prendrà la decisió “que entengui que millor preserva l’interès general” així com la “concòrdia” i “l’enfortiment de la democràcia”. “Aquest govern sempre ha defensat amb fets, però també amb paraules que la voluntat és obrir una nova etapa a Catalunya i que els catalans i el conjunt d’espanyols puguin passar pàgina”, ha afirmat aquest dijous a la tarda en roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari per aprovar la pròrroga dels ERTO.

Sobre les crítiques a la possibilitat de concedir els indults de dirigents del PSOE, la portaveu del govern espanyol ha subratllat que la decisió correspon al Consell de Ministres. Montero ha dit que “l’interès general d’Espanya” també és el que presideix el partit socialista, que és “plural” i “democràtic”.Montero ha insistit que la voluntat del govern espanyol és “superar fractures” i “recosir ferides”. La ministra portaveu ha assegurat que la decisió sobre els indults estarà “fonamentada en els principis constitucionals” amb l’objectiu de generar “concòrdia” i “retrobament”.La ministra portaveu ha insistit que el govern espanyol treballa per “evitar que es repeteixi” el que va passar la tardor de 2017 i ha defensat la necessitat “d’avançar” i deixar enrere la situació “heretada” de la gestió de l’executiu de Mariano Rajoy.