Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Montero diu que Sanitat revisarà amb les autonomies la llei que endureix l’ús de la mascareta per si cal “matisar-la”

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que el Ministeri de Sanitat revisarà amb les autonomies la llei publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat que el Ministeri de Sanitat revisarà amb les autonomies la llei publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que endureix l’ús de la mascareta. Montero ha dit que s’abordarà a la reunió del Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres. La ministra portaveu ha apuntat que hi ha “un cert decalatge” entre la norma i la realitat, ja que es tracta del decret de nova normalitat aprovat al juny que ara s’ha publicat com a llei després que el Congrés demanés tramitar-lo com a projecte de llei. Per tant, Montero ha explicat que pot haver-hi alguna qüestió “que no estigui en consonància amb el que s’ha après” els últims mesos.

En aquest sentit, Sanitat i autonomies valoraran si cal fer una “harmonització” o “matisació” en relació amb les “diferents adaptacions” que ha tingut el decret inicial en aquests mesos, ja que “diferents qüestions s’han anat modulant”.El text de la llei publicat al BOE estableix que la mascareta serà obligatòria a tots els espais tant a l’aire lliure com a l’interior encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, això inclou platges i piscines mentre que a autonomies com Catalunya són excepcions a aquesta norma general.