Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Montero diu que el govern espanyol actuarà per “evitar el segrest” dels òrgans constitucionals pel PP

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha criticat aquest dimarts en roda de premsa a Palma de Mallorca que el “segrest” que el PP “està exercint sobre els òrgans constitucionals […]

Agències 16/07/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha criticat aquest dimarts en roda de premsa a Palma de Mallorca que el “segrest” que el PP “està exercint sobre els òrgans constitucionals del país” i ha apuntat que el govern espanyol “ha d’actuar per evitar aquest segrest”. Montero ha recordat que la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va dir que el Poder Judicial era “oposició” al govern d’Espanya. “És una evidència que els òrgans constitucionals han de ser renovats” i el PP “intencionadament està fent un segrest d’aquests òrgans” però “el govern d’Espanya ha de vetllar pel compliment íntegre de la Constitució i per tant per la renovació”, ha dit.

Montero també ha afirmat que el govern d’Espanya “acata la sentència” del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucionals les principals mesures del primer estat d’alarma, però “ha fet, fa i farà” el que hagi de fer en cada moment “per salvar vides”. “Crec que les decisions del govern, que sempre poden ser millorables” buscaven “salvar vides i garantir els drets de les persones”, ha sentenciat.