Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Montero descarta regular preus màxims als productes bàsics d’alimentació però demana un “esforç” al sector

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el govern espanyol no imposarà per llei un preu màxim als aliments bàsics, però sí que ha obert […]

Agències 07/09/2022

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el govern espanyol no imposarà per llei un preu màxim als aliments bàsics, però sí que ha obert la porta a exigir més esforç als sectors “que es beneficien de forma extraordinària de la crisi”. En una entrevista a Telecinco, Montero ha defensat que la proposta de la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, no es planteja com una “regulació” de preus sinó que busca un acord. “Estem en diàleg amb les grans distribuïdores perquè no es contagiï la inflació als preus finals. Totes les empreses han d’estar en la línia que no es traslladin els preus al consum final”, ha detallat.

En matèria energètica, Montero ha tornat a defensar la importància d’un gasoducte que uneixi Espanya i la resta d’Europa, dies després de la negativa del president francès Emmanuel Macron del Midcat. Segons  Montero, es tracta d’una infraestructura d”‘interès europeu” que té alternatives “en cas que França no deixi que passi pel territori”, per exemple,  a través d’Itàlia per via marina. 

“Europa no pot dependre d’un tercer que utilitza energia com a arma de destrucció massiva, hem d’avançar en aquesta qüestió”, ha dit, en referència a Rússia.