Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Montero demana “redoblar esforços” contra la violència masclista, “el símbol més brutal de la desigualtat” a Espanya

ACN Madrid.-Irene Montero ha demanat aquest dijous “redoblar esforços” contra la violència masclista, que ha considerat “el símbol més brutal de la desigualtat” que existeix a la societat espanyola. En […]

Agències 10/09/2020

ACN Madrid.-Irene Montero ha demanat aquest dijous “redoblar esforços” contra la violència masclista, que ha considerat “el símbol més brutal de la desigualtat” que existeix a la societat espanyola. En el marc de la presentació dels resultats de la Macroenquesta de Violència Contra la Dona del 2019, la sisena que es fa des del 1999, la ministra d’Igualtat ha considerat “inassumible com a país” saber que la majoria de víctimes “no denuncien”, i ha criticat la “victimització” de les institucions, “que no acaben de creure les víctimes”, i la d’una part de la societat “que no acaba d’acceptar el que és la violència contra les dones”. Montero ha xifrat en 11,5 milions el nombre de dones que ha sofert alguna forma d’aquest tipus d’agressió.

“La xifra és demolidora”, ha assegurat la ministra, que ha afegit que “una de cada dues dones ha sofert alguna forma de violència masclista”. Segons ha explicat la ministra, la violència masclista no és “episòdica” sinó “estructural”. Es tracta d’una violència “reiterada, produïda principalment per homes pròxims a les dones”. Montero ha afegit que la macroenquesta del 2019 confirma que les violències sexuals, inclosa la violació, són actes de la vida quotidiana de les dones “comesos per homes propers i en llocs de l’entorn”.Pel que fa a les xifres, a banda de posar de manifest que el 57,3% de les dones residents a Espanya de 16 o més anys han sofert violència masclista al llarg de les seves vides, la macroenquesta també indica que una de cada cinc, el 19,8%, n’han patit els últims 12 mesos. Són 4.048.273 dones a partir de 16 anys.Les dones joves l’experimenten en més mesura: el 71,2% de les que tenen entre 16 i 24 anys i el 68,3% de les de 25 a 34 n’han sofert en algun moment de les seves vides, davant del 42,1% de les que tenen 65 anys o més.