Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Montero demana que no hi hagi “vetos creuats” amb els pressupostos: “No podem prescindir de cap mà que vulgui ajudar”

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha reclamat que no hi hagi “vetos creuats” amb els pressupostos en al·lusió indirecte a Cs i ERC. En la roda de premsa […]

Agències 10/11/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha reclamat que no hi hagi “vetos creuats” amb els pressupostos en al·lusió indirecte a Cs i ERC. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la també portaveu del govern espanyol ha assegurat que es prioritzarà el diàleg sobre els pressupostos amb els partits que no han presentat esmena a la totalitat encara que no tanca la porta a parlar amb PP i Vox. “En aquests moments el país necessita el concurs de tothom. No podem prescindir d’una mà que s’ofereixi per ajudar a la reconstrucció”, ha argumentat. Tot i així, no ha volgut entrar en les noves condicions de Cs, que diu que no donarà suport als comptes si s’elimina el castellà com a llengua vehicular a les escoles.

“Com més suport tinguin els pressupostos, molt millor per al país i per al conjunt dels ciutadans”. Amb aquestes paraules Montero ha defensat que el govern està obert a estudiar totes i cada una de les esmenes que es presentin durant el procés de negociació.La ministra ha considerat que les declaracions d’Unides Podem dient que prefereixen un acord amb els que van fer possible la investidura de Pedro Sánchez “no és cap novetat” i ha reiterat que la seva preferència és que els pressupostos comptin amb el major suport possible. A poques hores del debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos al Congrés, Montero ha demanat als partits que n’han presentat que reconsiderin la seva decisió i pensin si han posat les prioritats del país per sobre de les seves particulars. En aquest sentit, ha defensat que els comptes “enforteixen l’atenció primària per combatre la pandèmia” i que són “imprescindibles” perquè Espanya surti de la crisi quan abans millor.