Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 916
La República

Montero defensa celebrar les eleccions el 14-F: “La pandèmia no ha de ser una eina per afavorir interessos electorals”

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat aquest dimecres la celebració de les eleccions catalanes el 14-F perquè al seu entendre la pandèmia no ha de servir com a […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat aquest dimecres la celebració de les eleccions catalanes el 14-F perquè al seu entendre la pandèmia no ha de servir com a “eina per afavorir uns o altres interessos electorals”. Segons Montero, malgrat que el Govern es plantegi un endarreriment això “no ha de passar” i la ciutadania catalana “exigirà” celebrar les eleccions a la data prevista “perquè tenen ganes de poder decidir qui volen que assumeixi el govern de la Generalitat en els pròxims mesos”.

En una entrevista a Radicable, Montero ha insistit a defensar els indults als presos independentistes. “creiem que el fet que hi hagi polítics catalans a presó no ajuda a la resolució del conflicte polític i a Catalunya, i això és un amplíssim consens a Catalunya amb independència del partit que es voti”.En tot cas, segons Montero, les eleccions catalanes “han de donar peu a un govern que marqui un senda de progrés i reconeixement de les crisi territorials i de voluntat de dialogar per resoldre-les”. “Jessica Albiach és la candidata que farà possible que es construeixin les majories institucionals i socials per afavorir el diàleg i trobar aquests consensos”, ha dit.

Relacionats