Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Montero considera “inexplicable” que el PSOE pacti amb el PP la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha criticat aquest dilluns l’acord assolit entre el PSOE i el PP per reformar la llei del ‘només sí és sí’. Les dues grans formacions espanyoles han aprovat conjuntament l’informe de la ponència que es votarà aquest dimarts en comissió i que arribarà dijous al ple. “Quan li dones la mà al PP, t’agafa el braç”, ha advertit Montero, “i el que acaba de passar és que el PP ha humiliat al PSOE fent-lo reforçar més el retorn al model de Codi Penal anterior”. Montero ha posat com a exemple el cas de Dani Alves, perquè “la defensa es basa en el fet que no hi ha marques a la víctima”.

Segons Montero, l’acord entre el PSOE i el PP desvirtua el nucli central de la llei del ‘només sí és sí’ i aparta el consentiment del centre de la norma. “Crec que és inexplicable per al PSOE que les aliances que han servit per defensar el dret a l’habitatge no serveixin per protegir els drets de les dones”.

Publicitat

El PSOE i el PP han assolit aquest dilluns un primer acord per la reforma de la llei del ‘només sí és sí’. Les dues formacions –que ja van votar de la mà la presa en consideració de la reforma- han introduït algunes esmenes a l’informe de la ponència que dimarts es votarà en comissió i dijous se sotmetrà al ple del Congrés.

Els socialistes asseguren que les esmenes del PP acordades només són de caràcter “semàntic” i constitueixen “millores tècniques”, però “no afecten el cor” de la reforma plantejada pel PSOE. Fonts del PP, però, asseguren que s’ha acordat tipificar la difusió pública d’imatges que incitin a agressions sexuals a menors.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió