Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Montero assegura que el 2024 l’Estat complirà el pacte d’estabilitat i situarà el dèficit al 3%

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dijous que el seu executiu enviarà en les pròximes hores el programa d’estabilitat a la Comissió Europea, i ha “anunciat” que el 2024 l’Estat “complirà el pacte d’estabilitat i el dèficit del nostre país se situarà al 3%”. Segons Montero, aquesta senda de reducció del dèficit s’avança un any respecte a la previsió anterior gràcies a “la bona evolució d’economia i les dades de creació d’ocupació, que estan permetent ingressos per accelerar el procés de consolidació fiscal”. D’aquesta manera, segons la ministra, l’executiu actua “abans que s’activin les regles fiscals” que “seran una part important” durant la presidència de la Unió Europea per part de Pedro Sánchez.

D’aquesta manera, la senda de reducció del dèficit entre el 2023 i el 2026 per al conjunt de les administracions públiques és del 3,9% el 2023, 3% el 2024, 2,7% el 2025 i 2,5% al 2026. L’executiu espanyol destaca que s’assolirà el superàvit primari l’any 2025. A més, destacat que ja s’ha passat d’un dèficit del 10,1% al 202 al 4,8% el 2022, 5 punts del PIB que equivalent a 49.500 milions d’euros.

Publicitat

Tot plegat fruit d’un creixement econòmic i de l’ocupació que segons el Ministeri d’Hisenda “permeten un augment estructural dels ingressos” que ja el 2022 ha estat del 14,4%. Segons l’executiu, la inflació només va aportar 5 punts d’aquest creixement, i la previsió és que l’augment dels ingressos es vagi moderant en els pròxims anys, però que es mantingui un creixement superior a la inflació.

La ministra ha destacat que l’Estat aconseguir reduir el dèficit el 2024 “sense practicar polítiques de retallades i intentant ajudar els sectors que han tingut una situació pitjor” fruit de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna. Per tant, ha dit, l’executiu actua “protegint la majoria social del país” i assolint “tots els reptes a nivell europeu”, com la transició ecològica.

A més, segons Montero, l’Enquesta de Població Activa (EPA) que s’ha donat a conèixer aquest dijous demostra que “Espanya segueix en la tendència de creació d’ocupació” i que “consolida aquesta recuperació econòmica” que el porta a ser “un dels països més robustos” a nivell europeu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió