Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Montero adverteix el Congrés impedir la tramitació dels pressupostos seria una “irresponsabilitat”

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat aquest dimecres els pressupostos generals de l’Estat durant el debat de les set esmenes a la totalitat que li han presentat […]

Agències 11/11/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat aquest dimecres els pressupostos generals de l’Estat durant el debat de les set esmenes a la totalitat que li han presentat PP, Vox, JxCat, CUP, CC, BNG, i Foro Asturias, i ha advertit la cambra que impedir la tramitació dels comptes seria una “profunda irresponsabilitat” en un moment en que cal afrontar la crisi sanitària, econòmica i social. Segons Montero aquests són “uns pressupostos de país” que van més enllà del govern i les qüestions partidistes i que busquen “donar certesa en un moment d’incertesa”. L’alternativa, ha recordat, seria mantenir els pressupostos del 2018 que no estan dissenyats per a situacions com l’actual.

El govern espanyol disposa de suports suficients per rebutjar les set esmenes a la totalitat que es votaran conjuntament aquest dijous. PSOE i Podem disposaran del suport del PNB, ERC, Bildu, Més País i Compromís, entre altres, que facilitaran que els comptes es puguin tramitar i, per tant, negociar.La ministra ha advertit que aprovar les esmenes a la totalitat seria una “irresponsabilitat manifesta” per la “imperiosa necessitat” de disposar d’uns nous comptes públics. “el moment és ara, perquè Espanya necessita uns nous pressupostos amb urgència”.Ha recordat que els pressupostos “aspiren a reflectir la pluralitat democràtica” que hi ha al Congrés. “Els grups poden i han de presentar esmenes per millorar el text, però ara el debat no és el d’una partida concreta, sinó si volem que el país continuï amb uns pressupostos inservibles”.