Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Montblanc demana un préstec de 722.000 euros per pagar la sentència favorable a Verallia

ACN Montblanc.-El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat la sol·licitud d’un préstec a deu anys per fer front a la sentència que obliga el consistori a pagar 887.000 euros […]

Agències 12/11/2020

ACN Montblanc.-El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat la sol·licitud d’un préstec a deu anys per fer front a la sentència que obliga el consistori a pagar 887.000 euros a l’empresa Verallia. El préstec, de 722.000 euros, s’ha concertat amb el BBVA i ofereix un interessos d’un 0,5%. Segons el regidor d’Hisenda, Francesc Viñas, es tracta “d’un préstec amb unes condicions molt bones per l’Ajuntament que ajudarà a tancar el tema de Verallia de manera definitiva”. A més, el consistori s’estalviarà 115.000 euros en concepte d’interessos arran del compromís de l’empresa de condonar aquest import si el pagament es fa efectiu abans de final de novembre.

El litigi prové d’un conveni firmat pel consistori l’any 1997 que bonificava de forma extraordinària l’IBI i l’IAE a la vidriera -l’antiga Saint Gobain, ara Verallia-, entre els anys 1997 i 2009, és a dir, que deixava exempta d’impostos l’empresa durant 12 anys.L’Ajuntament va voler deixar sense efecte aquest conveni en anys posteriors perquè considerava que era “abusiu” i “discriminatori” respecte a les altres empreses, negocis i comerços del municipi, ja que aquests no tenien cap conveni similar. Ara el consistori, després d’esgotar totes les vies de recurs, acabarà pagant aquesta quantitat a l’empresa.El conveni de l’any 1997 anava lligat a un seguit de mesures de contractació de personal local i de mesures mediambientals que l’empresa, segons fonts municipals, no ha complert durant aquests anys. Malgrat tot, l’Ajuntament ha acatat la sentència.