Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Montblanc aprova els projectes per rehabilitar el Pont Vell i l’entorn afectat per la riuada de fa un any

ACN Montblanc.-El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat el projecte inicial per rehabilitar i adequar els entorns del Pont Vell, devastats per la riuada de fa un any, per […]

Agències 12/11/2020

ACN Montblanc.-El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat el projecte inicial per rehabilitar i adequar els entorns del Pont Vell, devastats per la riuada de fa un any, per un import d’1,2 MEUR. L’actuació se suma a la recent aprovació, per Junta de Govern, dels projectes de rehabilitació del Pont Vell i de construcció del pont de la Font de Bolovi -valorats en uns 600.000 euros cadascun. El finançament de les actuacions anirà a càrrec de l’Estat i la Generalitat, al 50%. L’alcalde, Josep Andreu, confia que el Ministeri d’Hisenda desencalli l’arribada de les ajudes abans de final de mes i que, un cop avalats i aprovats definitivament, els projectes puguin licitar-se al gener. “Portem tretze mesos des de la riuada i està trigant massa”, ha lamentat.

Andreu ha explicat que l’actuació en el viaducte medieval procurarà que se’n preservi l’aspecte original. Tot i això, es farà una intervenció especial a les baranes de pedra, que van ser arrossegades per l’aigua gairebé en la seva totalitat durant la riuada de l’octubre de 2019. “S’hi posarà un efecte fusible de manera que les baranes no estaran pròpiament enganxades. Es recolzaran en una superfície llisa i, si ve una riuada, se n’aniran de seguida per no afectar l’estructura dels arcs”, ha detallat el batlle a l’ACN.A més, Andreu ha afegit que, a la banda més propera al pont nou, s’hi adequarà “una mena de grades que actuaran com a cascada perquè la força de l’aigua no es pugui endur les parets del començament del raval o de la part del convent de la Mercè, i perquè pugui circular pels costats”.En definitiva, l’actuació per adequar l’entorn del Pont Vell permetrà, segons Andreu, que els efectes d’una futura riuada no siguin tan catastròfics i que l’aigua pugui passar pels dos extrems d’aquest pont històric.Licitació per la via d’urgència després de ReisL’alcalde ha tornat a lamentar la lentitud de les administracions a l’hora de tramitar les subvencions per al consistori. Andreu ha recordat que l’Estat encara ha de traspassar les partides corresponents a la Generalitat, però s’ha mostrat confiat que aquest tràmit es resolgui abans de final d’any.De moment, l’Ajuntament s’ha afanyat a avalar els projectes perquè, un cop rebi el vistiplau i l’assignació pressupostària, pugui treure’ls a licitació per la via d’urgència després de Reis. Més endavant, l’Ajuntament també vol refer el pont del Molí del Pas, una actuació que costarà vora 300.000 euros.Segons Josep Andreu, les diferents intervencions suposaran “tornar a la normalitat” després del cop dur que va suposar la riuada. “No és normal que tretze mesos després l’entorn del pont segueixi tal com el vam deixar després de netejar-lo”, ha lamentat el batlle montblanquí.