Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Moncloa diu que tots els ministres controlaran el repartiment dels fons europeus i no una comissió sense Iglesias

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que serà el Consell de Ministres amb tots els membres de l’executiu qui controlarà el repartiment dels fons europeus […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que serà el Consell de Ministres amb tots els membres de l’executiu qui controlarà el repartiment dels fons europeus i no una comissió interministerial amb un nombre reduït de ministres. Un esborrany publicat per diversos mitjans aquest dimarts apuntava que ho faria una comissió presidida pel cap de l’executiu, Pedro Sánchez, amb deu ministres entre els quals només una d’Unides Podem -la ministra de Treball, Yolanda Díaz-. En roda de premsa després del Consell de Ministres, Montero ha dit que l’esborrany no era definitiu i que Sánchez va donar “instruccions expresses” perquè fossin tots els departaments els que controlin el repartiment de fons.

Segons Montero, sovint es tenen sobre la taula “deu o onze versions” d’esborranys i que el president del govern espanyol “ja havia decidit fa uns dies que era millor” que fos el Consell de Ministres en ple qui supervisi la qüestió.Montero ha dit que cal “cautela” amb els esborranys perquè “poden patir modificacions”. El fet que el vicepresident de l’executiu, Pablo Iglesias, quedés fora de la comissió ha generat malestar en la part de la coalició d’Unides Podem.