Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Moncloa diu que no tenen suport explícit de cap partit pels PGE i demana al PP que no “s’exclogui”

ACN Madrid .-La ministra portaveu, María Jesús Montero, diu que a hores d’ara no tenen cap “compromís inequívoc” de cap força política pels pressupostos i demana al PP que no […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid .-La ministra portaveu, María Jesús Montero, diu que a hores d’ara no tenen cap “compromís inequívoc” de cap força política pels pressupostos i demana al PP que no “s’exclogui” ni posi “línies vermelles” que, en aquest moment, “no pertoca”. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha dit que espera que els comptes tinguin el suport de la majoria de forces polítiques de l’hemicicle, inclòs el PP, perquè el país necessita uns pressupostos “ja”. En aquest sentit, ha dit que el que hi ha hagut fins ara es la “predisposició d’alguns partits” i que començaran a negociar els números “amb tots” un cop desvetllin les “incògnites” de l’aportació europea i de la previsió més realista possible de la caiguda del PIB.

En relació a les eleccions catalanes, Montero ha dit que encara no estan convocades i que, en qualsevol cas, les negociacions començaran quan tinguin les dades més fiables. “També amb ERC més enllà dels comicis perquè s’ha de tenir un pols del moment del país. No hi ha més arguments que esforçar-se per intentar arribar a un acord”, ha insistit. La ministra també ha remarcat que els pressupostos són “clau” i la eina “més efectiva” per posar xifres que cristal•litzin la voluntat de la comissió de reconstrucció. “Podem tenir voluntats però si no hi ha comptes no serà una realitat perquè no tindrem les eines per fer-les efectives”, ha afegit. També ha dit que hi ha consens en què el país no pot continuar amb uns pressupostos del 2018. “El país no es pot reconstruir així”, ha insistit. La llei ‘mordassa’ D’altra banda, Montero ha negat que durant l’estat d’alarma hagi implicat un ús abusiu de la llei mordassa sinó una “promulgació d’un estat constitucional i un govern que s’ha vist obligat a restringir la llibertat de moviment”. En aquest sentit, ha dit que les restriccions en aquestes llibertats s’han aplicat perquè eren la “única medicina” contra el virus. “La resta de drets i llibertats s’han mantingut integres”, ha afegit.