Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Mollerussa recupera el volum de negoci a les fires amb 81 cotxes venuts a Autotrac per 1,7 MEUR

ACN Mollerussa – La 32a fira Autotrac de Mollerussa, dedicada al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial i celebrada a l’abril, va tancar 81 vendes de […]

Agències 17/05/2022

ACN Mollerussa – La 32a fira Autotrac de Mollerussa, dedicada al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial i celebrada a l’abril, va tancar 81 vendes de cotxes per un import d’1.715.713 euros. El director de Fira de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha destacat la recuperació del volum de negoci a les fires de la capital del Pla d’Urgell de les firmes del sector automobilístic. En aquest sentit, ha assenyalat que la suma de vendes tancades al març en la 149a Fira de Sant Josep i les d’Autotrac a l’abril superen els 7,5 milions d’euros. Amb aquest resultat es recuperen les xifres assolides en anys anteriors a la pandèmia i esdevé la quarta millor dada dels darrers quinze anys, segons ha indicat el director de l’ens firal.

Així mateix, Roure ha destacat que aquest registre de més de 7,5 milions d’euros sobrepassa el total del 2021 aconseguit entre el Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep i l’Autotardor, ja que l’Autotrac no es va celebrar pel confinament comarcal vigent en aquell moment. Enguany encara resta per celebrar l’Autotardor, al mes d’octubre.

<strong>Un de cada tres cotxes venuts a l’Autotrac es va vendre per més de 24.000 euros </strong>

Un cop tancats els resultats d’Autotrac, destaca l’increment del preu mitjà dels cotxes venuts, que va establir un nova xifra històric al certamen, situant-se en els 21.182 euros. Suposa gairebé un 38% més respecte al preu mitjà més alt de 15.354 euros que es va assolir en l’edició del 2019. Des de Fira de Mollerussa ho atribueixen al creixement de vendes d’automòbils amb preus més elevats.

Així mateix, un de cada tres cotxes venuts (el 32% del total) va tenir un preu superior als 24.000 euros, mentre que l’any 2019 va ser de l’11% del total. L’automòbil d’ocasió venut amb el preu més alt en aquesta edició d’Autotrac va ser un Ford Raptor, per 59.490 euros, mentre que el més econòmic va ser un Mazda 2, venut per 3.100 euros.  Un 79% de les vendes al certamen les van efectuar compradors de la demarcació de Lleida però també se’n van registrar de persones vingudes d’altres indrets de Catalunya, sobretot de Tarragona, i de l’Aragó.

<strong>Premi de 3.000 euros</strong>

Les xifres de tancament de la 32a fira Autotrac s’han donat a conèixer aquest dimarts coincidint amb el sorteig davant notari del Premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe d’ocasió en el marc del certamen, premi patrocinat per Fira de Mollerussa i els expositors participants del sector de l’automoció. En aquesta edició el premi ha recaigut en l’empresa Forneret Fruits, SL, d’Aitona (Segrià), que va comprar a la fira un Opel Combo a l’expositor Solcar de Tàrrega.