Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Mollerussa posa en marxa una aplicació mòbil que permet als comerciants alertar de robatoris i situacions d’inseguretat

ACN Mollerussa.-L’Ajuntament de Mollerussa ha posat en marxa una aplicació mòbil perquè els comerciants de la localitat puguin alertar davant de robatoris o d’altres situacions d’inseguretat en què es puguin […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Mollerussa.-L’Ajuntament de Mollerussa ha posat en marxa una aplicació mòbil perquè els comerciants de la localitat puguin alertar davant de robatoris o d’altres situacions d’inseguretat en què es puguin trobar. L’eina tecnològica incorpora un botó vermell que els comerciants només han de prémer i, de forma instantània, avisa a la policia local, la qual es desplaça al moment fins a l’establiment d’on prové l’alerta. L’aplicació per als comerços està integrada en el programa de gestió policial DragAlert que permetrà a la policia local de Mollerussa obtenir una visió més eficient de les dades policials per tal de poder organitzar els diferents serveis de prevenció i d’actuació del cos. Mollerussa és el primer municipi lleidatà que implementa aquesta eina i se suma a la quarantena de poblacions d’arreu del país que ja la utilitzen.

Durant la presentació, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l’objectiu de l’aplicació és, “no només millorar la seguretat i la percepció de seguretat, especialment important en època de compres nadalenques”, sinó també “posar la tecnologia al servei dels ciutadans, en aquest cas dels comerciants perquè cada comerç que pugui connectar amb la policia davant un cas d’inseguretat com ara robatoris o violència”. L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de proximitat en què agents de la policia local van establiment per establiment per lliurar informació als comerciants sobre l’aplicació. Aquests, expliquen als responsables dels comerços com se la poden descarregar, com funciona i com fer-la anar en cas de necessitat. L’aplicació incorpora un botó vermell que els comerciants poden prémer en cas de ser objecte d’un robatori o de qualsevol situació d’inseguretat. Al moment, la policia local rep l’avís i desplaça una patrulla fins a l’establiment que ha activat l’alerta.L’aplicació mòbil està integrada en el programa de gestió policial DragAlert del qual disposa la policia local de Mollerussa i que, a més, de conèixer al moment les alertes dels comerços, permet “tenir una visió molt més eficient de les dades i actuacions del cos per tal de poder organitzar els diferents serveis de prevenció i d’actuació de la policia local”, segons ha explicat Solsona. La implementació del programa DragAlert, que incorpora amb l’aplicació per a comerços, complementa una sèrie d’actuacions que l’Ajuntament de Mollerussa ha dut a terme els darrers mesos com són el desplegament de càmeres de seguretat a l’espai públic i equipaments municipals i la consolidació de la plantilla de la policia local, entre altres. Solsona ha remarcat que la posada en marxa d’aquestes mesures per augmentar la seguretat “no es fa perquè tinguem un increment dels fets delictius, sinó per complementar una sèrie d’actuacions per millorar la seguretat i la percepció de seguretat” al municipi. “És important la sensació d’estar en un lloc segur o de tenir un comerç segur ja que això ajuda a buscar aquells valors intangibles de venir a Mollerussa a comprar, viure o conviure en l’espai públic o l’eix comercial de la ciutat perquè aporta uns elements que garanteixen un nivell de seguretat que potser no poden oferir altres municipis”, ha destacat l’alcalde.Els comerciants de Mollerussa valoren positivament poder disposar de l’aplicació La responsable de la botiga Dau Moda, Raquel Cosp, valora “amb un deu” aquesta iniciativa “perquè et dona la seguretat per si et passa alguna cosa ja que saps que la policia t’atendrà de seguida”. “És molt important el fet de sentir-te més segur”, ha assenyalat.