Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Mollerussa farà la Fira de Sant Josep 2021 al juny

ACN Mollerussa.-El Consell Executiu extraordinari de Fira de Mollerussa ha decidit celebrar la 148a Fira de Sant Josep els dies 4, 5 i 6 de juny de 2021. L’alcalde i […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Mollerussa.-El Consell Executiu extraordinari de Fira de Mollerussa ha decidit celebrar la 148a Fira de Sant Josep els dies 4, 5 i 6 de juny de 2021. L’alcalde i president de l’ens firal, Marc Solsona, ha explicat que aquesta decisió “històrica” de canviar les dates s’ha pres per evitar “especulacions” sobre la possibilitat que la fira pugui fer-se al març i tenir així garanties i “marge suficient” davant la pandèmia. Sant Josep serà doncs la primera “gran fira” de maquinària agrícola després de 21 mesos sense fer-se’n cap per la covid-19. La decisió del canvi de dates s’ha acordat amb els expositors i es preveu que malgrat tot encara s’hagin de prendre mesures de seguretat per fer-la el màxim de presencial possible.

La Fira de Sant Josep d’aquest 2020 va ser un dels primers grans certàmens firals que es van haver de cancel·lar per la covid-19. Fira de Mollerussa s’ha volgut anticipar a la incertesa sobre la celebració del certamen al març per la situació de la pandèmia i ha apostat per fixar-la al juny i preveure que es pugui fer amb un “temps de marge suficient”. Marc Solsona ha remarcat que al 2021 la fira s’ha de fer “si o si” ja que és “imprescindible” pel volum d’ingressos que genera i poder sortir amb molta força de la situació actual.De fet, la cancel·lació de la Fira de Sant Josep enguany va suposar unes pèrdues directes de 400.000 euros però segons l’organització, l’impacte indirecte a diferents sectors comercials i industrials del municipi i la comarca, arribarà a final d’any als 45 MEUR. Solsona ha assenyalat que han enviat tres cartes als consellers Aragonès, Tremosa i Jordà per reclamar una línia d’ajuts pels organismes firals com el de Mollerussa per la pèrdua d’activitat a causa de la covid-19. En aquest sentit, ha apuntat que tot i la pandèmia s’han permès altres esdeveniments similars a les fires i per això, com a motor econòmic de molts municipis, ha reclamat una resposta “amb certesa” sobre aquest ajut. L’alcalde sí que ha destacat que la Diputació de Lleida ha ajudat econòmicament a Fira de Mollerussa per la no celebració de les fires però ha alertat que necessiten més “injecció” de diners per pal·liar el 2020.El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha ressaltat que celebrar la Fira de Sant Josep al juny serà una gran oportunitat perquè farà 21 mesos que no es celebra cap fira similar. En aquest sentit, ha assegurat que després de consultar als expositors han pogut constatar que “hi ha ganes de sortir a vendre el producte” per la qual cosa s’ha mostrat convençut que la fira comptarà amb una alta participació. En qualsevol cas, Roure ha remarcat que tot i no saber quina serà la situació de la pandèmia al juny, caldrà prendre i adaptar-se a les mesures de seguretat, però tot i així, la fira es farà de forma presencial. D’altra banda, l’organització firal treballa per acollir noves línies expositives degut al canvi de dates. Per Sant Josep el sector agrícola s’està preparant per a les campanyes d’estiu i en canvi, al juny, moltes ja hauran començat, com la de la fruita o la de la sega del cereal. Per Fira de Mollerussa, això no suposarà un impediment perquè els pagesos acudeixin a la fira a mirar i comprar producte.