Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Molinero diu que van plantejar-se una roda de premsa tota la prefectura per explicar que els Mossos complirien la llei

ACN Madrid .-El comissari Joan Carles Molinero ha explicat davant del Tribuna Suprem que després de la reunió amb Puigdemont, Junqueras i Forn del 28 de setembre es van plantejar […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Madrid .-El comissari Joan Carles Molinero ha explicat davant del Tribuna Suprem que després de la reunió amb Puigdemont, Junqueras i Forn del 28 de setembre es van plantejar sortir en roda de premsa tota la prefectura per mostrar el posicionament del cos davant les desavinences amb el Govern i per deixar clar que els Mossos complirien la llei. Ho ha fet a preguntes del lletrat de Forn, Xavier Melero, que li ha dit que si estaven tan preocupats per què no van dimitir o fer algun comunicat. Després, ha concretat que ho van descartar per “un cúmul de circumstàncies” i per la “intensitat” de l’activitat d’aquells dies previs a l’1-O. Ara bé, també ha deixat clar que el dispositiu dels mossos no tenia cap ingerència política. “En cap cas es va fer un operatiu per complaure el poder polític sinó per complir les ordres judicials”, ha subratllat.

Durant l’interrogatori, el que va ser segona mà dreta de Trapero, ha explicat que es van quedar parlant els cinc comissaris que van assistir a la reunió del 28 de setembre amb Puigdemont, Junqueras i Forn i que van estar debatent sobre la conveniència d’explicar públicament en roda de premsa el posicionament del cos davant la negativa del Govern de desconvocar el referèndum. Molinero ha recordat que a la caràtula i a la introducció de les pautes d’actuació dels Mossos (del dia 29 de setembre) ja es deixava clar que la prioritat era donar compliment a l’ordre del TSJC. Per això, ha negat que es plantegés el dispositiu perquè fos “ineficaç” i per “complaure” el Govern. Unes declaracions que ha fet a preguntes del lletrat de l’exconseller d’Interior Joaquim Forn. Per tant, ha contradit les tesis de la fiscalia que assegura que els Mossos van ser “el braç armat” de la rebel·lió i que van dissenyar un pla pensat per no donar compliment a l’ordre judicial.