Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Moció conjunta de Movem, ERC i CUP al ple de Tortosa en contra de l’anunci amb el monument franquista

ACN Tortosa – La polèmica per la inserció d’un anunci amb la imatge del monument franquista al programa de festes majors de la Cinta arribarà dilluns al ple de Tortosa. […]

Agències 08/09/2022

ACN Tortosa – La polèmica per la inserció d’un anunci amb la imatge del monument franquista al programa de festes majors de la Cinta arribarà dilluns al ple de Tortosa. Els grups de Movem, ERC i CUP a l’oposició han presentat una moció conjunta per rebutjar la publicació de les entitats que s’oposen a la retirada del monòlit –Corembe i Tortosins pel Monument-. Considera la moció que es tracta d’un “error greu, contrari al compromís amb la memòria democràtica i la dignitat de les víctimes del franquisme”. També demanen la reprovació del regidor de Festes, Domingo Tomàs, per “manca de transparència” en la contractació del programa, “manca de control” en l’edició i les explicacions donades. També volen mecanismes per evitar que un cas així es repeteixi.

En l’exposició de motius, els grups de l’oposició recorden que “Tortosa és una ciutat compromesa amb la democràcia i la llibertat” i rebutgen “les actituds totalitàries” a la via pública. També demanen que el ple refermi la voluntat de retirar el monòlit i dur a terme “les gestions necessàries” per agilitzar-la. El text conclou mostrant la “preocupació” davant la difusió de l’anunci que, consideren, deteriora “greument la imatge de la ciutat i el territori”.