Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Mishima, Miquel Serra, Joan Garriga i Perejaume se sumen al Festival Poesia i+

ACN Barcelona.-Mishima, Miquel Serra, Joan Garriga i Perejaume s’han sumat a la llista de participants al Festival Poesia i+, organitzat per la Fundació Palau, que celebrarà el proper mes de […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-Mishima, Miquel Serra, Joan Garriga i Perejaume s’han sumat a la llista de participants al Festival Poesia i+, organitzat per la Fundació Palau, que celebrarà el proper mes de juliol la seva 15a edició en format híbrid. Del 2 al 12 de juliol, el festival combinarà recitals i concerts presencials, amb diferents aforaments i actuacions retransmeses en directe via ‘streaming’. S’havien anunciat noms com Christina Rosenvinge, Irene Solà acompanyada Estampa, Blanca Llum Vidal amb Los Sara Fontán, Bernardo Atxaga, Laia Estruch i Clàudia Cabero. El festival es concentrarà enguany al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc com de costum a Canet.

Aquesta edició del Festival Poesia i+ inclou la participació de grups i músics com Mishima, Christina Rosenvinge, Miquel Serra, Joan Garriga, Clàudia Cabero i Senior i el Cor Brutal; poetes com Bernardo Atxaga, Perejaume, Ajo, Yolanda Castaño, Pau Vadell, Jordi Cornudella, Josep Pedrals i i Albert Balasch; recitals que posen veu a autors com Samuel Beckett (Aina Clotet i Jordi Oriol) i Erri De Luca (Lu Rois i David Fernández), així com accions artístiques com les de Laia Estruch i Pedro Torres. El festival aposta també per propostes interdisciplinàries com les de Irene Solà i Estampa; Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán; Estel Solé i Jordi Busquets i Carles Viarnès i Elvira Prado-Fabregat; veus poètiques emergents com les de Laia Carbonell, Guim Valls i Júlia Francino, i propostes com les de Búnker i Nois Tutú (David Caño i Gerard Altaió). Frederic Amat i Top Manta han creat les mascaretes del festival que seran d’edició limitada i es vendran a la Fundació Palau. El festival, així, col·labora amb l’entitat del raval de Barcelona que es dedica a treballar per millorar les condicions de vida dels manters i continuar lluitant contra el racisme. Com han explicat els organitzadors, la imatge d’aquest any del festival, ideada per Soon in Tokyo, presenta “la poesia com un bàlsam i també com una catarsis”, ja que “evoca l’art i la cultura com un element transformador i de comunitat en un moment tan crític”. En les imatges hi predominen el cel i la naturalesa.