Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mireia i Joana Vilapuig mostren “l’altra cara de la moneda” de la professió d’actriu a ‘selftape’

ACN Màlaga – Mireia i Joana Vilapuig van aconseguir una gran popularitat fa uns 10 anys com actrius a la sèrie ‘Polseres vermelles’. Ara han creat i protagonitzat la sèrie […]

Agències 17/03/2023

ACN Màlaga – Mireia i Joana Vilapuig van aconseguir una gran popularitat fa uns 10 anys com actrius a la sèrie ‘Polseres vermelles’. Ara han creat i protagonitzat la sèrie de Filmin, ‘selftape’, on mostren “l’altra cara de la moneda” de la professió d’actriu. En declaracions a l’ACN, assenyalen que la sèrie, que barreja realitat i ficció, també parla de la històries de dues germanes i la seva relació. Així mateix, han deixat molt clar que aquesta no és una sèrie post ‘Polseres vermelles’. La sèrie ‘selftape’ s’ha estrenat al Festival de cinema de Màlaga i arribarà a la plataforma Filmin el 4 d’abril.

A la sèrie, la Mireia torna a Barcelona després de triomfar com actriu a Oslo. És rebuda amb fredor per la seva germana Joana. Les dues germanes són incapaces de comunicar-se i la seva relació dona un gir quan li ofereixen a la Mireia un paper que havia de fer la Joana.

Joana Vilapuig apunta que en un inici tenien la intenció d’escriure la història de dues germanes i amb una trama molt ficcionada respecte a elles, però van decidir finalment anar a l’arrel de la seva història i revisitar temes que havien viscut.

Mireia Vilapuig assenyala que a ‘selftape’ volien mostrar “l’altra cara de la moneda” de la professió d’actriu. “Estem molt contaminades d’una façana de glamur que és una part de la professió, però n’hi ha una altra que no s’ensenya tant que és tot el que passa als projectes i com les actrius estan poc protegides”.

Joana Vilapuig assenyala que la sèrie també parla de la relació entre dues germanes que han viscut situacions similars. També volien parlar del sexe des d’un lloc personal i diferent que havien viscut amb amigues i havien parlat. Així mateix, declara que s’han protegit i no han entrat amb temes massa personals. Per això, han hagut de distanciar-se dels personatges i també de la història que expliquen. “Hem rigut i plorat molt, i ens ho hem passat molt bé, però també hem fet un procés de reconciliació i de retrobar-nos en aquest projecte”.

<strong>‘Polseres vermelles’</strong>

Mireia Vilapuig deixa clar que no és una sèrie post- ‘Polseres vermells’ ni és una tercera temporada de la sèrie. “És una sèrie que parla de dues germanes que van viure un passat concret”, diu. De fet, Joan Vilapuig afegeix que ‘Polseres vermelles és el context’ de ‘selftape’.

Sobre l’exposició que significa per a un nen o un adolescent tenir molt èxit en el món interpretatiu, Joana Vilapuig diu que “és molt fàcil que et posin allà i un està una mica perdut i la gent de la professió t’alaba molt, però hi ha un moment en què canvies i no t’alaben tant. Et projecten una cosa que no acaba sent perquè et diuen que no pararàs de treballar”.

A més de ‘Polseres vermelles’, Joana Vilapuig ha treballat en films com ‘Palmeras en la nieve’ o ‘El sitio de Otto’, mentre que Mireia Vilapuig ha aparegut en sèries com ‘Nit i dia’ i ‘El inocente’.

‘selftape’ és una producció de Filmax en el marc del segell Filmin Original, la participació de RTVE i el suport de l’ICEC.