Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Miralcamp Fruits guanya la quarta edició del Premi a la Millor Poma Golden de JARC

ACN Lleida.-La cooperativa Miralcamp Fruits, SCL ha estat distingida amb el Premi a la Millor Poma Golden 2020, organitzat per JARC i avalat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Lleida.-La cooperativa Miralcamp Fruits, SCL ha estat distingida amb el Premi a la Millor Poma Golden 2020, organitzat per JARC i avalat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). El jurat ha destacat la dolçor, el sabor, l’aroma, el crocant i la fermesa de la poma guanyadora. En aquesta quarta edició, el concurs ha batut el rècord de participació i hi han concorregut més empreses d’arreu de l’Estat que en altres anys. El premi consisteix en un guardó, un estudi organolèptic de la poma guanyadora, i un assessorament en màrqueting i comunicació. L’acte de lliurament gel guardó s’ha celebrat a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, amb un grup reduït d’assistents a causa de la pandèmia de la covid-19.

El cap de la sectorial de la Fruita Dolça de JARC, Sergi Balué, ha lliurat aquest dilluns el guardó a la Millor Poma Golden 2020 a Gerard Balp, president de Miralcamp Fruits, SCL, en nom de la cooperativa lleidatana. Situada al cor del Pla d’Urgell, Miralcamp Fruits va néixer l’any 1981 per conservar, confeccionar i comercialitzar la fruita dels seus socis. La poma guanyadora “es caracteritza pel seu color de la pell verd trencant a groc sense cara rosada, i una dolçor elevada que juntament amb el nivell d’acidesa baix, que fa d’ella una mostra de molt agradable gust en boca”, segons el jurat de l’IRTA. A més, “la textura de la poma destaca per la seva crocantor i fermesa alta i una sucositat equilibrada”. Aquestes són les característiques que Rosa Altisent, La gestora adjunta de l’Àrea de Producció Vegetal i Gestora d’innovació de l’IRTA,Rosa Altisent, ha ressaltat que la qualitat de les fruites presentades ha estat “molt alta”. En aquest sentit, el panell d’experts entrenat per l’Institut de Recerca “ha realitzat un examen rigorós de cada una de les mostres, per determinar quina complia amb uns paràmetres i característiques quant a l’aspecte, l’olor, la dolçor, l’acidesa, el gust i la textura de poma Golden, més excel·lents”.JARC va crear el Premi Internacional Millor Poma Golden per distingir i donar visibilitat a la producció de poma Golden premium. És a dir, per establir un segell de qualitat internacional que permeti els productors “vendre les seves pomes a un preu adequat, que es correspongui amb el que ofereixen als consumidors i que els permeti guanyar-se bé la vida”. Balué ha reivindicat al que aquest mateix segell s’hauria de crear per a tots els productes agroalimentaris. “No es pot continuar venent duros a quatre pessetes perquè això només ens porta a la desaparició d’una professió essencial i a incrementar la dependència alimentària externa”, ha dit el responsable de JARC.Un estudi organolèptic i assessorament en gastromàrquetingEl premi consisteix en un guardó, un estudi organolèptic de la poma guanyadora, a càrrec de l’IRTA, i un assessorament en màrqueting i comunicació, a càrrec de Red Peppers, empresa especialitzada en agromàrqueting, que efectuarà un estudi inicial amb una estada a l’empresa per efectuar un pla d’estratègies i accions.El premi, avalat per l’IRTA, està patrocinat per la Diputació de Lleida, Transformació Econòmica, Banc de Sabadell, Massó Agrodepartment i Corteva i compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura i COAG, entre altres.