Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Miquel y Costas guanya 17,6 MEUR fins al juny, un 39,2% menys que l’any passat

ACN Barcelona – La multinacional paperera Miquel y Costas guanya 17,6 milions d’euros fins al juny, un 39,2% menys que el mateix període de l’any passat, quan el benefici va […]

Agències 29/09/2022

ACN Barcelona – La multinacional paperera Miquel y Costas guanya 17,6 milions d’euros fins al juny, un 39,2% menys que el mateix període de l’any passat, quan el benefici va ser de 28,9 milions, per l’impacte de l’elevada inflació de l’energia i les matèries primeres, així com les tensions geopolítiques que dificulten el comerç internacional. Els segments que més han vist reduït el resultat han sigut la indústria del tabac, que ha guanyat 7,6 milions menys i la de productes industrials (-6,4 milions). La facturació sí que va créixer un 10,7% fins als 175,1 milions d’euros en totes les línies de negoci, gràcies a l’increment dels preus de venda que han mitigat parcialment les alces dels costos.

El grup ha reforçat el finançament reestructurant en millors condicions una part del deute amb entitats de crèdit, per import de 9,3 milions d’euros. La destinació principal dels fons generats, i dels nous recursos financers han estat la inversió en actius fixos per import de 12,9 milions d’euros i l’assignació a dividends per 8,4 milions, entre altres

Pel que fa al segon semestre de l’any, la paperera preveu resultats inferiors per l’impacte de la combinació d’una inflació generalitzada, manifestada en augments nous i importants dels costos de l’energia i de les pastes. A més, la multinacional considera que les perspectives per al darrer trimestre incorporen “incerteses addicionals pels efectes que les mesures antiinflacionàries puguin generar sobre el creixement de la demanda”.

Tot i el context macroeconòmic, Miquel y Costas té el propòsit de mantenir la seva política financera, tant pel que fa al programa d’inversions com a la política de dividends.