Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Miquel y Costas destinarà 100 MEUR en tres anys en projectes d’innovació i l’economia circular

ACN Barcelona.-La Junta General d’Accionistes de Miquel y Costas ha aprovat aquest dimarts destinar 100 milions d’euros en tres anys a projecte d’innovació i d’economia circular. Es tracta de desemborsaments […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-La Junta General d’Accionistes de Miquel y Costas ha aprovat aquest dimarts destinar 100 milions d’euros en tres anys a projecte d’innovació i d’economia circular. Es tracta de desemborsaments per al període 2021-2023 i que estan alineats amb els objectius estratègics dels fons Next Generation, en què Miquel i Costas participa juntament amb el sector paperer, a través de la patronal Aspapel, en la defensa de l’aprovació d’un Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la cadena de valor del paper. El pla d’inversions també buscarà l’objectiu de potenciar nous productes i impulsar programes mediambientals que fomentin l’economia circular dels seus processos i la reducció de costos.

Segons explica en un comunicat, Miquel y Costas continuarà implementant innovacions que permetin oferir innovacions per poder substituir de forma progressiva el plàstic pel paper.D’altra banda, la Junta General d’Accionistes, que s’ha celebrat de forma telemàtica, ha donat llum verda a una reducció de capital de 3,33 milions d’euros mitjançant l’amortització de 1.666.666 accions de dos euros de valor nominal cada una. També, s’ha aprovat una ampliació de capital amb càrrec a reserves per valor de 21 milions d’euros amb l’emissió de 10.666.666 noves accions amb una proporció de quatre accions noves per onze d’antigues.L’operació, que eleva el capital fins als 80 milions d’euros, permetrà fomentar més liquiditat d les accions per l’increment dels títols en circulació i beneficia els accionistes, segons argumenta Miquel y Costas.Una altra dels acords ha estat l’aprovació d’un dividend total per valor brut de 17,3 milions d’euros, un 26,2% més que l’any anterior. Després dels tres primers dividends pagats a compte, la Junta General ha aprovat el repartiment d’un dividend complementari per un import brut de 4 milions d’euros, que es farà efectiu el 13 de juliol. Concretament, serà de 0,129 euros i l’accionista haurà percebut una retribució anual d’uns 60 cèntims d’euro per títol, amb una rendibilitat que se situarà en un 4,6% sobre el preu mitjà de l’acció el 2020.