Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Miquel i Costas guanya 20,07 milions d’euros en el segon semestre, un 1,3% més que l’any anterior

ACN Barcelona.-El grup Miquel i Costas ha obtingut un benefici consolidat de 20,07 milions d’euros en el primer semestre, un creixement de l’1,3% en comparació amb el resultat de l’any […]

Avatar
Agències 17/09/2019

ACN Barcelona.-El grup Miquel i Costas ha obtingut un benefici consolidat de 20,07 milions d’euros en el primer semestre, un creixement de l’1,3% en comparació amb el resultat de l’any passat impulsat per la bona marxa dels productes industrials, especialment a Terranova, segons dades donades a conèixer per la companyia aquest dimarts. L’increment del resultat s’ha produït tot i l’augment del preu de les pastes i de l’energia i de l’impacte comptable negatiu del tractament de la hiperinflació a l’Argentina. La xifra de negoci ha sigut de 138,49 milions d’euros en els primers sis mesos de l’any (+10,1%). Els ingressos de la paperera ha incrementat gràcies a l’augment del valor de les vendes dels productes industrials, a l’increment de volum de la línia de la indústria del tabac i a una relació favorable dels tipus de canvi.

El flux de caixa net del grup fins al juny s’ha situat en 28,40 milions d’euros, un 2,1% més elevat que el que van obtenir en el mateix període de l’any anterior. Amb els fons generats en els primers sis mesos de l’any s’han finançat inversions en actius fixos per un import d’11 milions d’euros i s’han adquirit accions pròpies per 7,3 milions. A més, s’han pagat 3,1 milions en dividends i en finançament de variacions de capital operatiu.En la nota distribuïda, el grup reivindica que manté la seva previsió de creixement moderat a finals d’any “tot i les incerteses de l’entorn econòmic”, i la “creixent volatilitat als mercats”. El grup argumenta que compta amb una moderació dels preus de les pastes i amb una evolució dels tipus de canvi que afavoreixi les exportacions.