Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Miquel Gil, Clàudia Cabero i Amsterdam Klezmer Band encapçalen el cartell del FIMPT 2019

ACN Vilanova i la Geltrú.-El cartell del FIMPT 2019 (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) ha desgranat els principals artistes d’una edició que se celebrarà del 14 al 16 […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Vilanova i la Geltrú.-El cartell del FIMPT 2019 (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) ha desgranat els principals artistes d’una edició que se celebrarà del 14 al 16 de juny. El cantant valencià Miquel Gil, la guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània, Clàudia Cabero, i la formació holandesa Amsterdam Klezmer Band encapçalen el cartell d’enguany. El director artístic, Jordi Paulí, ha destacat que aquesta edició reuneix “propostes fresques i potents”. Una de les principals novetats serà la recuperació de l’escenari principal de la plaça de la Vila amb un nou sistema de sonorització que se cenyirà a l’ordenança de sorolls i vibracions al centre de la ciutat, seguint les directrius del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) relacionades amb l’impacte dels concerts i les molèsties als veïns.

Pel que fa a la resta de la programació, la direcció del FIMPT també ha destacat l’aposta per la música del territori proper. En aquesta línia, hi ha ‘La música dona’, l’espectacle inaugural del 14 de juny al Teatre Principal, ideat pel grup Clau de Mar i la Cobla Maricel. Es tracta d’un homenatge a la música tradicional, a la cançó i a la dansa, alhora que es converteix en una reivindicació del paper de de la dona.Encara en clau catalana, el cartell també comptarà amb el grup empordanès La Puça, conegut fins fa poc com La Puça Diatònica. La formació presentarà ‘L’any de la picor’, un disc de tretze temes de folk, música mediterrània i clàssics de taverna.