Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Milers de seguidor pro-Trump assalten el Capitoli per aturar la votació que ha de confirmar la victòria de Biden

ACN Barcelona.-Milers de seguidors pro-Trump han assaltat aquest dimecres el Capitoli per aturar la reunió del Congrés dels Estats Units que ha de corroborar els resultats de les eleccions celebrades […]

Avatar
Agències 06/01/2021

ACN Barcelona.-Milers de seguidors pro-Trump han assaltat aquest dimecres el Capitoli per aturar la reunió del Congrés dels Estats Units que ha de corroborar els resultats de les eleccions celebrades el passat mes de novembre. Malgrat que Joen Biden va ser escollit guanyador, l’expresident Donald Trump continua sense reconèixer els resultats i ha tornat a titllar els comicis de “fraudulents”, demanant “corregir” els resultats. Tal com recull la ‘CNN’ el Congrés s’ha vist obligat a fer un recés en el debat després del succés. Per la seva banda, Trump s’ha dirigit als manifestants a través de Twitter criticant al vicepresident Mike Pence, per no tenir “el coratge” per “protegir el país i la Constitució”.

Alguns dels manifestants han aconseguit entrar al Capitoli i a partir de llavors s’han viscut escenes violentes amb trencament de finestres i portes. També s’ha sentit algun tret quan els assaltants s’han enfrontat amb els agents de seguretat de l’edifici. Els seguidors de Trump que estaven a dins, han cridat proclames a favor de l’expresident, insistint que és el veritable guanyador de les eleccions americanes.Un escenari que ha obligat a suspendre la sessió i desallotjar a les persones que hi havia dins. De fet, la mateixa policia ha recomanat als congressistes que es posessin màscares de gas. Pel que fa al vicepresident Mike Pence, ha estat evacuat per precaució.Paral·lelament, s’ha anunciat un toc de queda en tota la ciutat de Washington des de les 6 de la tarda, fins a les 6 del matí de l’endemà.Mentrestant, Donald Trump ha demanat als manifestants a través de Twitter que es mantinguin “en pau” i que no hi hagi escenes de “violència”. En aquest sentit els ha recordat que són el partit de “la llei i l’ordre” i els ha instat a respectar les ordres de la policia.